Gå til sidens hovedinnhold

Brann på Karl Johan

I formiddag begynte det å brenne i ventilasjons-anlegget i Landkredittgården i Karl Johans gate.

SENTRUM: Klokken 11.30 fikk politi og brannvesen melding om brann i vetilasjonsanlegget i Karl Johans gate 45.

– Vi var på plass i løpet av kort tid, og brannvesenet gikk i gang med slukningsarbeidet. Brannen spredte seg raskt til taket og det var fare for spredning til de andre bygårdene. Nå ser det imidlertid ut til at brannen er under kontroll, men brannvesenet blir her utover ettermiddagen for å kontrollere at det ikke blusser opp igjen, sier innsatsleder Jan Kevin Brunvoll.

Han forteller videre at brannvesenet måtte fjerne utbrent treverk med motorsag under slukningsarbeidet, for å komme til kilden til brannen.

Ingen skadet

Ifølge Brunvoll ble nærmere 100 personer evakuert, hovedsaklig ansatte i Landkreditt Bank. Det ble imidlertid ikke meldt om personskader.

Halvannen time etter at brannen startet stod fortsatt en del av de evakuerte utenfor og fulgte med på slukningsarbeidet.

–Vi regner med at de skal få komme inn igjen i løpet av kort tid. Brannvesenet er nå igang med å kontrollere bygningen. Slik det ser ut nå, skal det være fullt mulig å for de evakuerte å fortsette arbeidsdagen om litt, sier Brunvoll.

Luktet røyk

Ole Laurits Lønnum, konsernsjef i Landkreditt Bank, fulgte utviklingen fra fortauet på andre siden av gaten.

– Evakueringen forløp uten dramatikk, mye takket være to brannøvelser som vi hadde nylig. Enkelte ansatte meldte om røyklukt allerede før brannalarmen gikk, men heldigvis ble ingen skadet, sier han.

Tilbake på jobb

To og en halv time etter brannalarmen gikk melder Lønnum om at de ansatte har fått komme inn i bygningen igjen.

– Det er mulig å fortsette arbeidsdagen nå, men vi er selvfølgelig preget av hendelsen. Ettersom bygningen ble oppført tilbake i 1897, er det mye treverk i konstruksjonen, så det kunne gått mye verre. Vi er derfor lettet over at det gikk så bra som det gikk, sier Lønnum.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?