RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann på svensk asylmottak

Flere bygninger som etter planen skulle brukes som asylmottak for barn i Bjuv i Skåne, sto tidlig onsdag morgen i brann. Politiet mener brannen er påsatt.

– Det har brent kraftig. Det er omfattende skader, sier operasjonsleder Hans Nilsson i Skåne-politiet til Aftonbladet.

Brannen startet ved 5-tiden i et titalls brakker nær Bjuv øst for Helsingborg. Vektere på stedet meldte om flere branner samtidig.

– Det er åpenbart at dette er påsatt. Det er svært usannsynlig at det begynner å brenne på flere steder spontant, sier Nilsson.

Brakkene skulle brukes som boliger for enslige flyktningbarn. De var ennå ikke tatt i bruk, og det var derfor heller ingen mennesker til stede da brannen brøt ut.

- Det føles som om det bare var et spørsmål om tid. Kommunen har jo skrevet på sin hjemmeside at boligene var under oppføring. Da tenkte jeg: Det har jo brent på andre steder, så hvorfor skulle det ikke skje her?, sier en mann som arbeider i nærheten.

I løpet av høsten og til nå i vinter har det blitt registrert minst 30 branner i svenske flyktningboliger, ifølge en kartlegging fra Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere