*Nettavisen* Nyheter.

Brann på Tjuvholmen

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Kontorbygg ved Astrup Fearley-museet brant.

14.05.12 18:29

TJUVHOLMEN (Nettavisen): Oslo-politiet rykket ut med alt tilgjengelig mannskap etter at de ved 15-tiden mandag ble varslet om en brann på Tjuvholmen i Oslo.

- Vi har en kraftig brann i sjette etasje i et bygg på Tjuvholmen, opplyste Oslo brann- og redningsetat til Nettavisen.

Brannen var i et bygg under oppføring som ligger rett ved siden av det nye Astrup Fearley-museet, som etter planen skal åpne i høst.

Det ble først meldt at det brant i selve museet.

- Det brant kraftig
- Det kom melding om brann fra Tjuvholmen klokken 15.23 til politiet og brannvesenet. Da rykket vi ut med det vi hadde av tilgjengelig mannskap, sier Erik Hestvik, politiførstebetjent og divisjonsleder ved Sentrum politistasjon, til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Fremme på stedet var det kraftig røykutvikling, og det er jo tett bebyggelse i området her, og av den grunn så etablerte vi et godt apparat for å kunne håndtere det som eventuelt måtte være av brann, sier Hestvik.

Brannen ble slukket etter kort tid.

- Nå er brannen slukket. Det er ingen som er skadd. Det er kun byggtekniske skader på fasade, og brannvesenet er i ferd med å avslutte og pakke sammen, sier han like før klokken 17.

Det er advokatfirmaet BA-HR som skal flytte inn i det nye kontorbygget.

- For tidlig å si noe om årsak
- Vet dere noe om årsaken til brannen?

- Det blir for tidlig å si noe om det, men det jeg kan opplyse om er at dette er en byggeplass. Det er en bygning som ikke er i daglig drift. Denne skulle være oppe å gå medio august, så det var kun byggearbeid som pågikk her i dag, sier Hestvik.

- Hva er det som er av skadet?

- Det er fasaden i femte etasje som er skadet, og brannvesenet har måtte bruke bryteverktøy og motorsag for å kunne komme seg litt inn i bygningen, men da likevel kun fasaden. Det er knust en rute og er helt minimale skader innvendig, politiførstebetjenten.

Like før klokken 16 kunne politiet berolige med følgende melding: «Brannen er under kontroll, nesten slukket.»

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vis hensyn!
Politiet kom under brannen med en klar oppfordring til alle trafikanter: Sørg for at utrykningskjøretøy kommer fram så lett som mulig!

- Og til alle skuelystne: Det er trangt der ute, så hold dere unna, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege til Nettavisen.

Tjuvholmen er en landfast holme i indre havnebasseng i Oslo ved Aker Brygge.

Astrup Fearnley-museet tegnet i fjor en 100 års leiekontrakt med Tjuvholmen KS. Museet fikk lokalene gratis, mot at museet lovet å skape et bredt kulturtilbud, som kan gi liv i gatene på Tjuvholmen.

Den nye museet er tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano, og det er ikke klart om brannen vil få følger for åpningsplanene. Det skal ha blitt vannskader i bygningen som følge av brannen i nabobygget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tore Meek/Scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.