RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann ute av cupen

Sist oppdatert:
Med kanskje det fineste målet på Ullevaal i dette årtusenet ga Charlie Miller Brann supporterne håp da han reduserte til 1-2 med en halvtime igjen å spille. Men det holdt ikke. I realiteten er sesongen over.

Brann kom tilbake i denne kampen som Vålerenga eide etter et forrykt mål regisert av Tom Sanne som dro opp på høyresiden. Martin Andresen la den utsøkte pasningen, som Charlie Miller ekspederte i mål på verdensklasse maner.

Liggende i luften utenfor 16 meteren sendte han den i Arasons lengste hjørne på volley. Herregud for et mål.

Branns andre omgang er fullt på høyde med det beste laget har prestert i år, da de ble nevnt sammen med gullkandidatene. Men det er en dårlig trøst når sesongen i virkeligheten er over og resultatet kun kan bli middelmådig , i beste fall.

Kom godt i gang
Brann kom godt i gang med unntak av Fredrik Klock som fikk en marerittsåpning. Først mistet han ballen til Tore Andre Flo inne i eget forsvarsfelt, deretter fikk han gult kort etter å ha tacklet Morten Berre i hoftehøyde, alt dette før det var gått fem minutter.

Martin Andresen og Christian Grindheim hadde helt fra start en privat liten krig. Martin var tydelig bakpå og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Etter at en typisk Arason-feberparade på dobbelt-headingen fra Klock og Hanstveit hindret Brann fra å lede, kontret Vålerenga. Martin Andresen gjorde det vanskelig for seg selv og mistet ballen på egen halvdel. Han hadde heller ikke krefter til å rette opp feilen defensivt og dermed kom Enga i overtall og nettet greit etter 15 minutter ved Bernt Hulsker.

God Arason
Hulsker var igjen frempå farlig et par minutter etterpå og bragte bud om hva som skulle komme. Da Charlie Miller slo en ferdigscoret pasning til Robbie Winters i det 22. minutt og Arason igjen reddet hjemmelaget med en kjemperedning, skjønte vi hvilken vei det bar. At Charlie Miller i det neste nu ble snytt for norgeshistoriens klareste straffe, var som det skulle være i denne nøye og ondskapsfult regiserte tragedien. Det tok nemlig ikke mer enn tredve sekunder derfra før den mest ufordragelige av alle som går i fotballstøvler i dette landet, Bernt Hulsker, hadde scoret sitt andre mål for dagen.

Status: Brann hadde spilt sin beste halvtime på flere måneder men lå under 2-0 for Vålerenga. Den forventede krigen kom for fullt. Foruten Klock ble det gule kort til Muri og Thomas Holm før omgangen ebbet ut.

Fikk svar
Brann fikk svar på en rekke ting. Klock er en tøffing og han kan på sikt bli fotballspiller, Martin Andresen er milevis unna formen, men er langt fra dårligst. Og han løp til det ikke var blod igjen i de råtne beina. I andre omgang var han den motivatoren han skulle være og dro laget med seg på en opphenting som hadde alt unntatt det forløsende målet.

Charlie Miller var et lag alene og Håkon Opdal den keeperen han selv hele tiden har ment han kan bli.

Men vi skal ikke lure oss selv. Vi har snakket om Branns skadesituasjon. Vålerenga har sin beste i fengsel, sin nest beste kom innpå siste 20 minuttene, mens den tredje stjernen gikk av etter 14 minutter. Vålerenga satte med denne kampen skapet på plass i norsk fotball. De har tatt over Rosenborg sin plass og høyst sannsynlig vinner de the double.

Brann drar til Finland på torsdag og UEFA- cup kampen mot Allianssi med vissheten om at de kan spille fotball igjen, men at målene uteblir selv på sikre sjanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere