RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann vs VIF: - Optimisme i troppen

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Vålerenga reiser til Bergen med godt mot, tross en litt laber sesongstart poengmessig. Harald Aabrekk og Christian Grindheim er klare for en tøff hatkamp.

- Vi gleder oss veldig til kampen, og ser frem til å møte Brann. Det blir forhåpentligvis en god kamp mellom to lag som ønsker å spille fotball, sier Aabrekk til vif.no

- De fleste er friske, men Thomas Holm blir ikke klar til kampen. Dessverre måtte Ronny ut med en liten krampe på treningen i dag, men det er for tidlig å si noe om han enda. Ellers er alle friske og raske.

Høyt tempo
På grunn av usikkerhet rundt Holm og Grindheim denne uka har laget trent med forskjellige midtbanekonstellasjoner. Likevel blir det sannsynligvis ikke store forandringer på laget.

- I forkant av kamper prøver vi som regel forskjellige formasjoner og spillere, så det er ikke alltid første-elleveren man ser på de siste treningene. Vi må ha flere strenger å spille på, slik at vi ikke blir forutsigbare, forteller han.

Det er meget viktig for Vålerenga å ta poeng i Bergen, for ikke å bli hekta av i starten av sesongen.

- Vi må ha høyt tempo i spillet vårt, det er kanskje det viktigste. Da er vi avhengig av presise pasninger og gode bevegelser fra alle mann. I tillegg må vi ha en god struktur defensivt, det nytter ikke å gi Brann for mye rom, for da er de meget farlige. Klarer vi dette får vi håpe at vi har litt stang inn, slik at vi tar poeng med oss tilbake til Oslo, sier assistenttreneren.

God arbeidsmoral
Grindheim har vært syk denne uka og var tvilsom til troppen mot Brann. Heldigvis er kapteinen vår friskmeldt og klar for å kjempe mot bergenserne.

- Jeg har vært med på treningene torsdag og fredag, så det ser bra ut. Jeg har fortsatt litt smerter i munnen etter å ha fjernet visdomstanna, men det er normalt sa legen, så det skal jeg ikke tenke noe på, forteller Grindheim.

Grindheim vet at det trengs stor innsats for å slå et Brann lag i medgang.

- Jeg synes vi ser bra ut. Vi er aggressive på trening og det trenger vi foran denne toppkampen. Det blir viktig å ikke gi Brann så mange sjanser, vi får heller ligge litt bakpå og få til gode overganger mot dem. Jeg håper jeg kan bidra med å slå de forløsende pasningene og med god arbeidsmoral, men det trenger vi fra alle gutta.

- Vi må spesielt passe opp for Torstein Helstad for han scorer jo på alt nå om dagen. Heldigvis virker Ronny og Kjetil veldig solide. Vi har jo ikke sluppet motstanderne til mange sjanser, så vi må fortsette det gode spillet bakover. Vi må bare forbedre oss på den siste tredjedelen av det offensive spillet. Da vil vi komme til større målsjanser og garantert sette dem inn etter hvert, avslutter Grindheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere