Gå til sidens hovedinnhold

Brannbilen rykket ut i 20 km/t

Mens huset brant ned til grunnen.

SOLLIDALEN (Nordlys): Brannbilen kunne ikke holde mer enn 20 kilometer i timen da det i helga var utrykning til en brann i Sollidalen i Lenvik.

Nå frykter bygdefolket at liv skal gå tapt på grunn av den elendige veien.

- Folk går på nåler og er redde for at noe skal skje. Denne gangen var det brann, neste gang kan det være noe annet, sier beboer Leif Åge Fjellstad. Ingen personer ble skadet i brannen i helga, men huset brant ned til grunnen.

Hvor mye forsinket man ble på grunn av den dårlige veien kan ikke utrykningsleder Geir Nergård i Lenvik brannvesen si sikkert. Men han opplyser at man i store perioder lå i 20 kilometer i timen.

- Det er ikke rare farten under ei utrykning. Det var veldig bløtt og sporete, og vi hadde problemer med at vi holdt på å gå gjennom veidekket. Vi var nødt til å ta hensyn til utstyr og mannskap, og turte ikke å kjøre ut på kanten heller, forklarer Nergård til Nordlys.

Grusbilen kjørte seg fast
Det er strekningen fra Langnes og til Sollidalen som er aller verst. Her ble de faktisk også gjort nødtiltak med grusing bare et halvt døgn før brannutrykningen natt til lørdag. Likevel var altså veien så dårlig at brannbilen måtte snegle seg fram.

- Det ble gjort nødsarbeid på veien fredag, fordi skolebussen nektet å kjøre der. Og grusbilen holdt på å kjøre seg fast den også, forteller han. Noen utsikter til fast dekke på fylkesveien er det heller ikke.

- Nå må bevilgende myndigheter se galskapen i dette, sier Fjelldal.

Som et dårlig potetland
Leder ved ambulansestasjonen på Finnsnes, Knut Sæbbe, kan også bekrefte at veiforholdene sinket utrykningen da alarmen gikk i helga.

- Veien var ganske nært et potetland. Et dårlig et. Heldigvis har vi firehjulstrekk, sier Sæbbe.

Ambulansene kom seg fram, men det er uklart hvor mye saktere det gikk enn det som er vanlig. – Det kan i verste fall forsinke oppdraget med flere minutter, og i en gitt situasjon kan dette være kritisk, det er klart det, sier han.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin