Politet avfyrte i ettermiddag tåregass mot demonstrantene.

Det har i løpet av ettermiddagen og kvelden blitt avfyrt store mengder fyrverkeri i Karl Johans gate og i sidegatene.

En demonstrant kastet også en brannbombe.

Tykt lag av tåregass

Gjenstander ble i ettermiddag kastet i alle retninger. Det var også slåsskamper mellom demonstrantene, som besto av både Israelvenner og pro-palestinere.

Det ligger et tykt lag av tåregass over i området langs Karl Johans gate og helt ned til Jernbanetorget.

Flere demonstranter har blitt pågrepet av politiet og ført bort fra området.

Kastet brannbombe

Demonstrantene ble evakuert Eidsvolls plass, noen ble evakuert inn i Stortinget, og politiet gjorde seg klar for å spre store mengder tåregass i området.

En av demonstrantene skal også ha kastet en brannbombe, en såkalt molotov-cocktail, i krysset mellom Stortingsgaten og Rosenkrantzfgate, melder TV 2. En demonstrant ble truffet i ryggen.

Det var store opptøyer opptøyer utenfor TV 2-bygget i Karl Johans gate rett før klokken 19, hvor nå Siv Jensen var for å delta i Tabloid. Politiet slo jernring rundt bygningen.

Siv Jensen ble ført bort fra området av politi og PST. Hun har dette å si om opptøyene til Nettavisen:

- Det som har skjedd er helt forferdelig, og det er helt uakseptabelt. Det viser at det er noen pøbler i denn byen som må tenke seg om en gang til, sier Siv Jensen.

Kjørte på demonstrant

Nettavisens reporter på stedet melder om at politiet traff en demonstrant på vei nedover Karl Johan.

- Han ble fraktet vekk, men jeg vet ikke hvordan det gikk med ham, sier vår reporter på stedet.

Det er planlagt et fakkeltog klokken 19. Siv Jensen har allerede varslet at hun trekker seg fra denne markeringen.

LES MER HER: Siv Jensen trekker seg fra fakkeltoget.

Demonstrantere var tidligere i ettermiddagt delt i tre deler, hvor av den ene befant seg i Karl Johans gate, den andre i Rosenkrantz gate, og den siste i Stortingsgata. De jages nå i forskjellige retninger av politiet.

Det har i forkant av demonstrasjonen blitt framsatt til dels grove drapstrusler mot deltakerne og støttemarkeringen på arrangementets nettside. Siv Jensen holdt appell for de oppmøtte klokken 17.00, hvor hun uttrykte sin støtte til Israel.

Frp-leder Siv Jensen holdt appell, hvor hun uttrykte sin støtte for Israel.

- Ikke redd
- Jeg sier som Obama: «Hvis noen sendte raketter mot huset mitt hvor mine to døtre sover om natten ville jeg gjort alt i min makt for å stoppe dette.» Og det er det Israel gjør nå, sa Siv Jensen til de oppmøtte demonstrantene.

Jensen sier til Nettavisens reporter på stedet at hun ikke var redd.

- Jeg var spent og urolig, men ikke redd, sier Jensen til Nettavisen.

Vurderer fortløpende

Informasjonsrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kunne ikke kommentere eventuelle tiltak torsdag.

- Vi vurderer trusselbildet fortløpende, og anbefaler å iverksette de tiltak vi finner nødvendig, sa Bernsen torsdag formiddag.

- Full tillit
Generalsekretær Geir Mo i Fremskrittspartiet ønskey ikke å kommentere om Fremskrittspartiet har iverksatt egne sikkerhetstiltak rundt støttemarkeringen, men understreker at de har tillit til Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo-politiet.

- Frykter dere et angrep på Siv Jensen?

- Nei. Vi har full tillit til at de som skal ta hånd om sikkerheten har full kontroll over det, sa Mo torsdag formiddag.

1375