RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannen blusser stadig opp igjen

Det røyk kraftig fra gress- og lyngbrannen i Edlandsfjellet i Gjesdal kommune i Rogaland. Bildet er fra søndag ettermiddag.
Det røyk kraftig fra gress- og lyngbrannen i Edlandsfjellet i Gjesdal kommune i Rogaland. Bildet er fra søndag ettermiddag. Foto: Brannvesenet Sør-rogaland Iks (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Den store gress- og lyngbrannen i Gjesdal kommune i Rogaland blusser stadig opp igjen. Brannvesenet opplyser at de har kontroll, men slukningsarbeidet fortsetter med full styrke.

To brannhelikoptre og 50 personer fra brannvesen og Sivilforsvaret deltar i slukningsarbeidet.

Mandag formiddag ble det først meldt at brannen var slukket, men at et omfattende slukningsarbeid gjensto. Litt senere opplyser Brannvesenet Sør-Rogaland brannen blusser opp flere steder.

Den omfattende brannen ble meldt inn litt før klokka 15 søndag ettermiddag. Tidlig mandag morgen delte brannen delte seg i to fronter, en på sørsiden av Edlandsfjellet ved Røssetjørn og en på nordsiden mot Stemmen og Trodalen. Brannfronten mot nord kom først under kontroll. Lite vind mandag bidro til å gjøre slukkingsarbeidet enklere.

Brannen har ikke truet bebyggelse.

Brannvesenet i Sør-Rogaland har innført totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs som følge av at det er svært tørt i området.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om at det lokalt er stor gress-, lyng- og skogbrannfare i områder med barmark på Vestlandet, Trøndelag og østafjells. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere