Gå til sidens hovedinnhold

Brannen i Bergen: Kripos har tatt ut gjenstander fra huset til videre undersøkelser

Tilstanden til de tre som ble skadd i boligbrannen i Ytrebygda i Bergen, er fortsatt uavklart, ifølge Helse Bergen.

Kriminalteknikere har mandag tatt ut en rekke gjenstander fra huset til videre undersøkelser, forteller kommunikasjonsrådgiver i politiet, Gry Benedicte Halseth i en pressemelding.

– Politiet mener det er gode muligheter for at undersøkelsene skal gi svar på hva som var brannårsaken.

I tillegg er det besluttet obduksjon av jenten som døde i helgen.

Det er ingen endring i tilstanden til de øvrige skadde.

Politiet har gjennomført en rekke avhør så langt, blant annet med innsatspersonell som rykket ut til brannen. Det har så langt ikke latt seg gjøre med avhør av den syriske familien.

Brannen brøt ut i 6.45-tiden lørdag i den ene delen av en tomannsbolig i bydelen Ytrebygda like ved Flesland i Bergen.

Seks personer befant seg i huset da det begynte å brenne. Fire av dem ble hentet ut av røykdykkere og var bevisstløse. En ni år gammel jente døde lørdag kveld, mens de øvrige tre fortsatt er innlagt på sykehus.

– Tilstanden er alvorlig og uavklart for en voksen og to barn, sier stasjonssjef Torgils Lutro ved Bergen sør politistasjon til Bergens Tidende.

To etterforskere fra Kripos har reist til Bergen for å bistå politiet. De skal være med når politiet tar seg inn i huset som brant.

– Vi har et godt håp om å finne brannårsaken, sier Lutro til BT.

Mandag flagget skolen til den omkomne jenta på halv stang, og det ble holdt minnestund for niåringen, ifølge Bergensavisen.

Det var en familie på sju, to voksne og fem barn, som bodde i boligen. Barna er i alderen 7 til 18 år. Familien er opprinnelig fra Syria. Ifølge politiet var fire av barna og de to voksne til stede i huset da brannen startet.

(©NTB)

Les også

Ni år gammel jente døde etter boligbrann i Bergen

Kommentarer til denne saken