Gå til sidens hovedinnhold

Brannen i Steinkjer er slukket

Brannen i et industribygg i Steinkjer er slukket, og de evakuerte kan reise tilbake til hjemmene sine, opplyser politiet.

(NTB/Nettavisen): Klokka 09.00: Politiet melder at brannen er rimelig under kontroll, men det er fortsatt fare for eksplosjon og evakuerinssituasjonen opprettholdes, melder Steinkjer kommune på sin nettside.

Litt før 09.30 sier lensmann Snorre Haugdahl i Steinkjer til Trønder-Avisa at en skarpskytter skal skyte den siste gassflaska i bygget.

Brannen i et industriområde i Steinkjer sentrum førte til stor utrykning og evakuering tirsdag morgen på grunn av eksplosjonsfare. Flere hundre personer ble evakuert. Ved 08-tiden sendte kommunen ut befolkningsvarsel til alle beboere i et område på 400 meter rundt brannstedet med beskjed om å evakuere og møte opp på rådhuset.

Gjester og ansatte på Tingvold Park Hotell er blant de evakuerte, melder Trønder-Avisa.

Brannen ble varslet klokka 06.20. Klokka 06.47 la Nord-Trøndelag politidistrikt ut meldingi på Twitter om brann i Kvernland Bil-bygget og varslet at nødetatene var på vei.

Trans på E6 og jernbanen
E6 og jernbanen er stengt som følge av brannen.

E6 er stengt i Steinkjer. Ingen omkjøringsmuligheter, melder Statens vegvesen. Nordlandsbanen er stengt for trafikk mellom Steinkjer og Stod, melder Jernbaneverket.

Brannen oppsto i Kvernland Bil-bygget på Nordsia i Steinkjer, et bygg som huser flere bedrifter. Det var raskt overtent.

- Vi hørte eksplosjoner. Det smalt kraftig, sier nabo Ole Lien til Nettavisen.

Brannen førte til stor røykutvikling i Steinkjer sentrum. Politiet oppfordrer folk til å holde dører og vinduer lukket.

Alle i en radius på 400 meter fra brannen skal evakueres, melder Trønder-Avisa. Det er opprettet evakueringsmottak på rådhuset.

Informasjon fra Steinkjer kommune: Nettsted i krisemodus

Eksplosive gasser i bygget
- Politiet kjenner til at det oppbevares acetylen i bygningen, som er en eksplosjonsfarlig gass. Det er årsaken til at vi oppfordrer folk til ikke å oppholde seg i sikringssonen. De som ikke har noe sted å dra, kan dra til rådhuset i Steinkjer, sier pressekontakt i Nord-Trøndelag politidistrikt, Marte Tronstad Dahl.

- Vi har ingen kjennskap til personskader. Brannen brøt ut såpass tidlig at det ikke var så mange som hadde kommet på jobb, sier hun.

Har du tips eller bilde? Ta kontakt med vaktsjef@nettavisen.no

- Det er et industribygg som står i brann, og det er et glassverk i samme bygg. Det foretas evakuering på en radius på 400 meter fra stedet. Det er røyk- og eksplosjonsfare som er grunnen til det, sier Tronstad Dahl.

Tronstad Dahl vet ikke hvor mange mennesker som evakueres.

- Det er litt vanskelig å si, men det er et boligområde innenfor denne radiusen, så det er en del, sier hun.

Alle nødetatene er på stedet, men politiet i Nord-Trøndelag tror ikke det oppholdt seg noen i bygget.

Kommunelegen sier at de som har fått helseproblemer i forbindelse med røykutviklingen, bes kontakte fastlege elelr legevakt.

Det er også bedt om bistand fra nabobrannvesenet.

- Vi oppfordrer folk til å lukke vinduer og dører, sier operasjonsleder Monica Ravlo i Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Det smalt kraftig
- Vi hørte eksplosjoner. Det smalt kraftig, sier Ole Lien som er nabo til industribygget som brenner. Lien sto opp før klokken 07 tirsdag morgen og fulgte hvordan brannen utviklet seg 150 meter fra huset hans. I tillegg til bygget, har en mengde biler brent opp. Kverneland bil holder til i lokalet, og de hadde en mengde nye biler stående i og utenfor lokalet.

Smellene kom da flasker med gass begynte å eksplodere inne i bygningen.

- Vi har nå blitt evakuert på grunn av en del eksplosjoner av disse flaskene.

Da Nettavisen snakket med Lien hadde han nettopp ankommet rådhuset i Steinkjer.

- Nå har vi fått kaffe og vafler. Her er det godt, sier Lien. Han er ikke redd for at brannen skal spre seg til huset hans fordi det er vindstille i Steinkjer tirsdag morgen.

HTML EMBED

Brannen i Steinkjer sentrum - minutt for minutt

Kl. 09.00: Politiet melder at brannen er rimelig under kontroll, men det er fortsatt fare for eksplosjon og evakueringssituasjonen opprettholdes.

Kl. 08.47: Politiet sier at det fortsatt jobbes med å evakuere hele området på en omkrets på 400m rundt brannstedet skal evakueres pga eksplosjonsfaren.

Kl 08.37: Gamle Kongeveg og Eggevegen er evakuert. Mange har nå møtt opp på rådhuset og her er det lege og annet personell som tar imot dem. Ingen skoler eller barnehager er evakuert.

Kl. 08.13: Kommunen har sendt ut befolkningsvarsel til alle beboerne i et område på 400 m rundt brannstedet. Minner om at folk som evakueres kan møte på rådhuset. Sivilforsvaret går fra hus til hus for å sjekke at alle har fått beskjed.

Kl. 08.00: Kommunelegen ber de som har fått helseproblemer mht til røykutviklingen ta kontakt med fastlege/legevakt.

Kl.08:05: Kinoen, biblioteket - Kulturhuset er stengt pga sterk røykutvikling

Kl. 08.00: Det sendes ut varsel om evakuering av et område på ca 400 m. Det er opprettet et mottak på rådhuset i Weidemannsalen og kantina for de som blir evakuert.

Kl. 06.20. Melding om brann.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken