Gå til sidens hovedinnhold

Brannfarlig nyttårsfeiring

Våre bydeler: Nyttårsaften er høytid for branner, og brannvesenet fikk travle dager.

På nyttårsaften startet branndøgnet med en garasjebrann i Mikrobølgen på Lambertseter klokken 14.20. Det brant i noen bildekk, men eieren av garasjen fikk slukket det meste før brannvesenet kom til stedet. Brannårsaken var trolig at noen barn hadde skutt en rakett inn i garasjen.

Klokken 18.35 kom det melding om brann i en kontainer i Vetlandsveien på Oppsal. Brannvesenet slukket brannen. Det var ikke fare for spredning, og politiet har ingen opplysninger om brannårsaken.

Klokken 18.45 kom det melding om brann i en kontainer i Vetlandsfaret. Det var ikke fare for spredning og brannen ble raskt slukket av brannvesenet som var i nærheten i forbindelse med kontainerbrannen i Vetlandsveien. Et vitne skal ha observert to gutter i området før brannen startet. De to var 175-180 centimeter høye, var iført mørke klær og beige eller grå jakker. To 14-åringer ble funnet i nærheten. Politiet har ikke klart å knytte de to guttene til kontainerbrannene, men de ble funnet i besittelse av fyrverkeri. Dette ble beslaglagt og guttene dimittert fra stedet.

Klokken 21.20 kom det en melding fra Hallagerbaken skole på Holmlia. Noen hadde i løpet av helga skutt en rakett inn i datarommet på skolen. Raketten forårsaket heldigvis bare små skader i rommet.

Klokken 21.55 brant det i en kontainer like ved Kiwi i Nordåssløyfa på Holmlia. Brannvesenet slukket brannen og politiet har ingen vitner eller opplysninger. Klokken 22.55 brant det igjen i Nordåssløyfa. Denne gangen var det en utedo som sto i full fyr. Utedoen var utleid i forbindelse med bygging på området. Utedoen brant helt ned. Det var knust et vindu på utedoen og politiet regner med at det var en rakett som antente brannen.

Midnatt, nytt år og nye muligheter, men brannene fortsetter:

Årets første brannmelding kommer klokken 00.25 fra Bjørndal skole. Det brant i en søppelbøtte på skoleområdet. Brannen ble slukket av brannvesenet.

Klokken 00.27 fikk en beboer i Bertramjordet en rakett inn på verandaen. Det tok fyr i markisene, men takket være observante naboer ble brannen slukket uten å forårsake for store skader.

Klokken 00.30 brant det i en søppelkontainer i Granbergstubben på Bjørndal. Brannvesenet var like i nærheten og fikk raskt slukket brannen.

Klokken 14.00 gikk alarmen på Rosenholm skole. En rute var knust på baksiden og noen hadde sendt en rakett inn i skolebygget. Raketten lå inne i rommet og ulmet. Brannvesenet tok seg inn og fikk sikret den ulmende raketten. Vektere tok seg av sikring av brannstedet.

Klokken 19.45 brant det i en kontainer på Stenbråten skole. Brannvesenet slukket brannen og politiet har ingen opplysninger.

Klokken 22.55 fikk politiet melding om brann på Holmlia skole. Et vindu var knust og fyrverkeri var kastet eller sendt inn i skolebygget. Ingenting ble antent, men det var en del røyk i bygget.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping