*Nettavisen* Nyheter.

Brannleder anmeldt for seksuell trakassering

Da det ble klart at ledelsen i brannvesenet valgte å omplassere, men ikke anmelde, en leder som skal ha befølt to kvinnelige brannkonstabler, tok kollegene affære og anmeldte ham til politiet.

27.11.15 06:07

En leder i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT) skal ha befølt to kvinnelige brannkonstabler gjentatte ganger mot deres vilje på en sosial fagtur til Polen 21. mars i år, skriver Adresseavisen. Det skal ha skjedd under en tur på byen da det ble drukket en del alkohol. Dagen etter ble mannen oppfordret til å si unnskyld til kvinnene, noe han gjorde.

Den ene kvinnen sier at hun fortalte om hendelsen til flere ledere kort tid etter jobbturen, men at hun ikke hørte noe på flere måneder. Denne uka ble det kjent at mannen er omplassert i en nyopprettet stilling og fratatt personalansvar. Brannsjef Torbjørn Mæhlumsveen sier han ble varslet om saken 3. september og har siden da forsøkt å kartlegge fakta. Det ble søkt råd fra blant andre politiet og besluttet at mannen ikke skulle anmeldes. Onsdag anmeldte to kolleger, Otto Bardal og Lill Fallrø, mannen til politiet for saken.

– Vi ble rådet av politiet til å levere anmeldelse. Blir man kjent med et straffbart forhold, så er man pliktig til å melde ifra om det, mener Bardal. De har støtte fra tillitsvalgt Lars Eirik Lunde i TBRT.

Den anmeldte lederen skriver i en epost til avisen at han ikke ønsker å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag