RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannmannskapene optimistiske på Frøya

Sist oppdatert:
Sistranda/Oslo (NTB-Linus Røvik Hauge): Brannmannskapene har foreløpig ikke kontroll over brannen på Frøya i Sør-Trøndelag, men lite vind gjør brannmannskapene optimistiske for slukkingsarbeidet torsdag.

- Natten har forløpt veldig positivt og ingen boliger er truet av flammene. Det har vært mye mindre vind enn ventet og dermed har brannen spredd seg mye mindre enn fryktet i løpet av natten. Det har vært enklere å holde den vestre skansen mellom to vann for å stanse utviklingen, sier operasjonsleder Reidar Stokke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den vestre skansen går i en kilometer lang linje mellom de to vannene Ervikvatnet og Skjeldbruvatnet nordvest for kommunesenteret Sistranda. Brannen strekker seg torsdag morgen 3,6 kilometer østover til neste brannfront ved Ørnberget, det høyeste punktet på øya med sine 68 meter.

Røde Kors har vært i beredskap med rundt 70 personer.

Et politihelikopter har vært i tjeneste i området i løpet av natten, men torsdag morgen settes fire helikoptre fra Forsvaret inn i slukkingsarbeidet. De kan ikke fly så lavt som ønsket om natten, og har dermed fått hvile. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere