RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannmannskapene optimistiske på Frøya

Foto: Joakim Halvorsen (Scanpix)
Sist oppdatert:

Brannmannskapene har foreløpig ikke kontroll over brannen på Frøya i Sør-Trøndelag, men lite vind gjør brannmannskapene optimistiske for slukkingsarbeidet torsdag.

- Natten har forløpt veldig positivt og ingen boliger er truet av flammene. Det har vært mye mindre vind enn ventet og dermed har brannen spredd seg mye mindre enn fryktet i løpet av natten. Det har vært enklere å holde den vestre skansen mellom to vann for å stanse utviklingen, sier operasjonsleder Reidar Stokke i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Den vestre skansen går i en kilometer lang linje mellom de to vannene Ervikvatnet og Skjeldbruvatnet nordvest for kommunesenteret Sistranda. Brannen strekker seg torsdag morgen 3,6 kilometer østover til neste brannfront ved Ørnberget, det høyeste punktet på øya med sine 68 meter.

60 mannskaper
- Ved disse skansene har vi satt inn styrker for å stoppe brannutviklingen. Vi har hatt 132 mannskaper disponible i løpet av natten, men har brukt bare 60 av dem om gangen, sier operasjonslederen.

Røde Kors har vært i beredskap med rundt 70 personer.

Et politihelikopter har vært i tjeneste i området i løpet av natten, men torsdag morgen settes fire helikoptre fra Forsvaret inn i slukkingsarbeidet. De kan ikke fly så lavt som ønsket om natten, og har dermed fått hvile.

- Arbeidet trappes opp klokka 8 med disse fire helikoptrene fra Forsvaret som skal drive slukking. Dette er effektivt og vi er optimistiske, men foreløpig kan vi ikke si at vi har kontroll, sier Reidar Stokke.

Gode flyforhold
Politiet evakuerte onsdag kveld 180 personer i området mellom Gurvikdalen i nordvest og Bremneset noen kilometer lenger øst. Ytterligere 300 personer valgte selv å evakuere.

Brannen startet ved Litlvatnet like vest for Sistranda onsdag formiddag i 11-tiden. Foreløpig har ikke brannmannskapene kontroll, men det er håp om at brannen ikke vil spre seg videre og at slukkingen vil være effektiv utover torsdag.

- Er vi heldige vil vinden være der hvor vi har den nå, med om lag 3 til 5 meter per sekund. Det er veldig positivt og gir veldig gode flyforhold, sier Stokke. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere