*Nettavisen* Nyheter.

Brannmannskaper trekker seg ut for natten

Sandnes (NTB): Brannvesenet begynner å få bedre kontroll over gressbrannen ved Vårlivarden i Rogaland. Mannskapene trekker seg ut for natten, men setter igjen to vaktposter.

31.03.13 22:34

De skal passe på at gårder og hytter i området ikke trues av brannen i løpet av natten, skriver Stavanger Aftenblad. De skal også se til at ingen tar seg inn i området hvor det brenner.

Tilbaketrekkingen startet litt før klokken 22 søndag kveld. En times tid tidligere hadde brannmannskapene derimot ikke kontroll. Da ble 10- 15 personer fra Sivilforsvaret satt inn i slukkingsarbeidet, sammen med 30 brannfolk. Fagleder Ståle Fjellberg hos Brannvesenet i Sør-Rogaland har ikke oversikt over hvor mange mål brannen dekker, men sier det er snakk om store områder og ulendt terreng.

Brannen startet sent søndag ettermiddag, og litt før klokken 20 fløy brannvesenet over stedet med helikopter for å få bedre oversikt. Brannen har startet nær toppen av Vårlivarden i Sandnes kommune.

- Der oppe er det nesten ikke vegetasjon, så dette viser hvor tørt det er, sier vaktsjef Svein Kristiansen hos brannvesenet i Sør-Rogaland.

Det er trolig en sigarettglo som har startet brannen. Bare i mars måned har det vært tre ganger så mange gress-, kratt- og skogbranner i Sør-Rogaland som det var i hele fjor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.