RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannmenn får kontroll over brann i California

Santa Barbara (NTB-AFP-AP): Tusener av beboere fikk lørdag lov å flytte hjem etter hvert som brannmannskapene fikk kontroll over den omfattende brannen som truet Santa Barbara.

Tåke og havdis fra Stillehavet la et fuktig lag over kysten etter flere dager med høye temperaturer og varme ørkenvinder som bidro til at brannen kom ut av kontroll.

Hittil er et 80-tall hjem lagt i aske og 3.500 hektar land svartsvidd i de fire dagene brannen har rast i de knusktørre åsene rundt Santa Barbara.

Brannmannskapene føler seg trygge på at brannen nå ikke sprer seg til sentrum og er på vei bort fra byen. De håper de skal ha full kontroll innen midten av neste uke.

Lørdag ble evakueringsordren som førte til at 30.500 mennesker måtte rømme sine hjem, opphevet. Innbyggerne har fått lov å vende hjem i grupper i løpet av dagen.

En veritabel hær av 4.200 brannmannskaper var satt inn i slukkingsarbeidet lørdag. 14 brannslukkingsfly, inkludert et stort DC-10, og 15 helikoptre har også vært i virksomhet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere