RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rolf Formo/Telemarksavisa

Brannmenn mangler opplæring

Har ikke midler til å gi brannmenn lovpålagt utdanning.

Brannsjef Morten Meen Gallefos i Bamble fortviler over at hans mannskaper ikke får lovpålagt utdanning. Nå tar stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) opp saken i stortingets spørretime, for dette gjelder tusenvis av brannmannskaper i Norge, skriver Telemarksavisa.

Pålagt kurs
Justisdepartementet har gitt pålegg om at alle deltidsansatte brannmannskaper i Norge skal gjennomgå er grunnkurs betalt av Staten innen utgangen av 2011.

- Det klarer vi ikke å gjennomføre fordi Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har ikke penger. Dessuten mister vi motivasjon når vi ikke får den utdannelsen vi er pålagt, sier Gallefos.

Kan stå om liv og helse
Brannvesenet får stadig flere oppgaver og mer avansert utstyr. Det krever god grunnutdanning for å kunne yte sitt beste.

- Når vi kommer til et ulykkessted er det forventet at vi er utdannet for det vi skal håndtere. Derfor er vi pålagt å ta kurs for å kunne utføre oppdragene på en trygg måte for oss og de vi skal hjelpe. Når vi ikke har den grunnutdanninga som kreves og er pålagt oss, kan det står om liv og helse for oss og andre, sier Gallefoss..

Du kan lese mer om saken i Telemarksavisa fredag.

Les flere nyheter fra TA her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere