Brannoffer (5) kommer hjem til jul

Foto: (Nordlys)

Femåringen Even Kvien har ligget på sykehus i USA siden den tragiske teltbrannen i Salangen i april.

02.12.10 12:25

- Det blir kjempestas å få ham hjem igjen. Vi gleder oss veldig. Og det blir godt for han og foreldrene å få komme nært sine, sier Wenche Bjørkeng til Troms Folkeblad.

Bjørkeng har fungert som familiens talskvinne, og hun er glad for at Even Kvien (5) gjør store framskritt.

5-åringen ble hardt skadd i den tragiske teltbrannen i Salangen 10. april, en brann som krevde livene til bestefaren Svein Gunnar Kvien (55) og det seks år gamle barnebarnet hans.

Til Boston

Fem år gamle Even ble transportert fra Haukeland sykehus i Bergen til Boston Shriners Hospital for Children med omfattende og kritiske skader etter teltbrannen i Salangen.

Fortsatt gjenstår mye behandling, og familien må belage seg på flere turer til USA. Nå er imidlertid formen så bra at han kan reise med foreldrene fra Boston for å feire jul hjemme i Troms.

Jenta (9), gutten (12) og bestemoren til barna (55) fikk intensivbehandling ved Brannskadeavsnittet og Intensivmedisinsk seksjon på Haukeland Universitetssjukehus.

Gleder seg

- Even ser ikke begrensninger, bare muligheter. Han gledet seg veldig til å få leke med andre unger, og det kan han endelig gjøre nå. Selvfølgelig har han langt igjen, både operasjoner og trening, men han står på som den gutten han var før ulykken, sier Bjørkeng til Troms folkeblad.

På den åpne Facebook-gruppen «Even the Viking» har moren Karina Kvien i høst lagt ut flere positive nyheter om den lille guttens framskritt.

Les flere nyheter fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.