*Nettavisen* Nyheter.

Branns glemte RBK-smell

Foto: (Scanpix)

Alle husker 0-9 og 0-10. Men selv ikke Rosenborg-spillerne husker sitt aller grusomste tokt mot Brann.

19.10.06 15:36

Datoen var 25. januar 1992. Stedet var Nidarøhallen i Trondheim. Anledningen var det uoffisielle norgesmesterskapet i five-a-side, og nok en gang møttes erkefiendene Brann og Rosenborg.

Brann hadde forsterket troppen med blant andre Trond Egil Soltvedt, Lars Bakkerud, Gøran Holter og Per Andreas Haftorsen, og forventningene i Bergen var på vei opp etter kvalikplassen i 1991.

Men kampen mot Rosenborg ble alt annet enn oppløftende. Trønderne ga seg ikke før det stod utrolige 22-5 på resultattavlen!

Sørloth nekter å tro
At datidens Brann-spillere som Arild Stavrum, Per Hilmar Nybø og Tore Hadler-Olsen overfor iBergen.no hevder å ikke huske kampen, er kanskje ikke så rart. Litt mer pussig er det at ikke Rosenborg-spillerne klarer å erindre slakten.

– Dette må være en spøk. I five-a-side ble det gjerne syv-åtte mål, men aldri over 20, påstår Gøran Sørloth, mens RBKs keeperkjempe Ola By Rise forteller at han husker finalen mot HamKam, ikke Brann-kampen.

En som derimot husker, er daværende Brann-keeper Per Andreas Haftorsen. Han svarer med en lang latter når han får spørsmål om han husker kampen.

– Hehe, ja, det stemmer. Jeg husker ikke sluttresultatet, men det var slett ikke pent. Det var nok over 20 baklengs, det høres riktig ut, sier haugesunderen, som i 1992 ble hentet inn for å gi Thor Andre Olsen kamp mellom stengene i Brann.

Scoringsmelodi i hodet
– Det verste var at de spilte en kjenningsmelodi på høyttaleranlegget hver gang Rosenborg scoret. Den gikk og surret i hodet i lang tid etterpå, sier en lattermild Haftorsen.

Rosenborgs reservekeeper Ivar Selnæs er en av de få trønderne som husker massakren i Nidarøhallen, og kan bekrefte resultatet overfor iBergen.no.

- Jeg spilte så få kamper at jeg husker hver enkelt, ler den evige reserven.

Av Brann-spillerne er det kun Patrick Hansson og Sten Glenn Håberg som erkjenner å huske resultatet. Håberg presiserer for sikkerhets skyld at han ikke var med på turneringen.

- Hvis jeg hadde spilt, hadde det aldri blitt slike sifre, knegger «Glenni».

- RBK suverene
Selv mener Per Andreas Haftorsen at årsaken til stortapet var store forskjeller i treningsmetodene mellom Brann og Rosenborg tidlig på 90-tallet.

– Rosenborg var rett og slett suverene i forhold til oss på five-a-side. Jeg tror de trente slik ganske mye mer enn oss på den tiden, og det fikk vi merke i den kampen, sier Haftorsen.

Selnæs bekrefter Haftorsens mistanke.

- Vi var steikendes bra på five-a-side, fordi vi trente mye inne i Nidarøhallen og hadde vintertrening på oppvarmet grusbane. Spesielt Sørloth, Mini og Sverre Brandhaug var konger på det, forteller reservekeeperen.

Søndag møtes de to storklubbene til dyst på Brann-stadion, i det som regnes som en ren seriefinale. Med seier til Brann, vil kampen være helt åpen foran de to siste serierundene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.