*Nettavisen* Nyheter.

Brannsjefen i Tromsø har fått sparken

Brannsjef i Tromsø Nils Ove Sollid. Foto: Torgrim Rath Olsen

Brannsjefen i Tromsø må gå etter en omfattende gransking av brann- og redningstjenesten.

04.08.14 21:54

Mandag ble de ansatte ved Tromsø brann og redning orientert om at brannsjef Nils Ove Sollid er suspendert fra sin stilling. Orienteringen fikk de ansatte av personalsjef i Tromsø kommune Wenche Bergmo.

Det skriver NRK.

- Jeg synes dette har tatt lang tid, men er glad for at personalsjefen har gjort jobben sin, og at vi nå får arbeidsro og kan bedre arbeidsmiljøet og de tingene som har vært påpekt i rapportene, sier hovedtillitsvalgt Erik Benjaminsen i Delta ved Tromsø brann og redning til NRK.

LES OGSÅ: - Det var umulig for ham å fortsette

Bakgrunnen for oppsigelsen skal være en knusende rapport fra kontrollutvalget i Tromsø kommune. Tromsø brann og redning ble gransket blant annet på bakgrunn av at flere av de ansatte hadde store inntekter til sine private firma, og på grunn av uro og dårlig arbeidsmiljø.

Det har ikke lyktes Nordlys å komme i kontakt med Bergmo.

LES MER: Tromsøs brannsjef granskes av Kontrollutvalget

Kontrollutvalget mente Sollid drev omfattende privat næringsvirksomhet ved siden av jobben som brannsjef. Ved minst en anledning skal rollene mellom privat og offentlig virksomhet ha vært svak, mener kontrollutvalget.

Kontrollutvalget avdekket også kritikkverdige forhold rundt arbeidsmiljø og større offentlige innkjøp.

Etter at rapporten kom skal kommunaldirektøren ha diskutert med Sollid angående en mulig fratredelse fra stillingen som brannsjef. Noe brannsjefen nektet, ifølge NRK.

Sollid skal ha fått oppsigelsen 19. juni. I dag ble han altså suspendert med umiddelbar virkning.

I en tekstmelding til Nordlys mandag kveld henviser Sollid til sin advokat Arild Hølland. Det har foreløpig ikke lyktes Nordlys å få en kommentar fra Hølland.

Les flere saker fra Nordlys her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.