Gå til sidens hovedinnhold

Brannstifter i Bergen meldte seg

Bergen (NTB): En 37 år gammel kvinne har meldt seg og erkjent at hun har startet en rekke branner i Loddefjord i Bergen det siste halvåret.

Kvinnen har vært i politiets søkelys tidligere og har vært avhørt flere ganger før hun meldte seg, skriver Bergensavisen. Politiet tror deres etterforskning har bidratt til at kvinnen har kjent seg presset til å stå fram.

- Hun har avgitt en forklaring der hun har forklart seg om detaljer som kun en gjerningsmann kan vite om. Vi vil gjøre flere detaljerte avhør etter hvert, men vi knytter, og hun knytter seg selv, til mellom 10 og 15 branner, sier Tore Salvesen, som er sjef for Bergen vest politistasjon.

Både Salvesen og styrelederen i Lyderhorn borettslag, som har vært gjenstand for de mange brannstiftelsene, er glad kvinnen nå er tatt.

- Nå er jeg lettet og begeistret. Hun skulle blitt tatt tidligere, men politiet har gjort en veldig god jobb. Nå kan vi endelig falle til ro i hverdagen. Disse månedene har vært preget av frustrasjon og redsel. Folk har hele tiden spurt seg «hva skjer i natt», sier styreleder Bjørn Herdlevær. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021