RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brannstifter skyldte på broren

Ble tatt på fersken da han forsøkte å tenne på en kirke, og identifiserte seg som sin egen bror overfor politiet.

(iOslo.no) 37-åringen kom imidlertidig ikke så langt med løgnen. Nylig ble han dømt i Oslo tingrett.

Innrømmet
Den tidligere straffedømte mannen ble sett av forbipasserende idet han tente på et lite bål inntil veggen på Trefoldighetskirken i Oslo sommeren 2006. Politiet var raske på pletten og fant 37-åringen stående like ved bålet da de ankom stedet. Brannen ble raskt slukket med et pulverapparat og politiet tok kontakt med den sterkt berusede mannen. Etterhvert innrømmet han å stå bak brannstiftingen.

Men fordi mannen var etterlyst i forbindelse med soning av flere andre dommer, lurte han politiet til å tro at han var sin egen bror. Både da han ble arrestert, under avhør neste dag og da politijuristen skrev ut en bot til ham som han vedtok, holdt han fast ved at han var broren.

Gjenkjent av politi
Løgnen ble først oppdaget da en våken politimann gikk gjennom listen av pågrepne personer noen dager senere. 37-åringen er et kjent ansikt for politiet, og politimannen skjønte umiddelbart at han hadde oppgitt falsk identitet.

Oppdagelsen førte til at mannen ble pågrepet og ransaket. Da ble også et stjålet bankkort funnet.

Mannen møtte ikke i retten da saken ble behandlet i begynnelsen av april, men han erkjente straffskyld for alle forholdene. Retten dømte ham til betinget fengsel i sju måneder, med prøvetid på to år.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere