*Nettavisen* Nyheter.

Branntiltalt iraker dømt til tre års fengsel

Drammen (NTB): Den 37 år gammel kurderen fra Irak som var tiltalt for å være hovedmannen bak ildspåsettelsene og bråket ved Lier ventemottak i sommer, er i Drammen tingrett dømt til tre års fengsel.

Den 37 år gamle mannen ble dømt på samtlige tiltalepunkter. Dommen var i tråd med aktors påstand, skriver Drammens Tidende.

37-åringen erkjente ikke straffskyld på noen av tiltalepunktene, som inkluderte grovt skadeverk, vold mot offentlig tjenestemann og trusler. 37-åringen var også tiltalt for å ha spyttet på en politibetjent, to forvaringsbetjenter og for å ha slått en fengselsbetjent i Ringerike fengsel der han nå sitter fengslet.

Den 37 år gamle irakeren er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale åtte millioner kroner i erstatning for de nedbrente bygningene. Retten har ikke funnet grunn til å lempe på erstatningskravet, selv om det ikke anses som mulig for tiltalte, som står uten inntekter og formue, å betale erstatningskravet.

Retten skriver i dommen at mannen skal returneres til hjemlandet etter soning. Mannens forsvarer, advokat Karsten Gjone sier at han vil anbefale 37-åringen å anke dommen til lagmannsretten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.