Gå til sidens hovedinnhold

Brasil avlyser USA-tur

Brasilia (NTB-AFP): Brasil har stanset forberedelsene til president Dilma Rousseffs planlagte tur til USA. Det skjer etter meldinger om at amerikansk etterretning har spionert på Rousseff.

Rousseff skal etter planen reise til Washington i oktober. En brasiliansk delegasjon skulle reise i forveien for å forberede turen, men denne reisen er nå avlyst.

Avlysningen skjer etter at avisen The Guardian meldte at den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA har registrert nettsidene Rousseff har vært inne på. Brasil har bedt om en forklaring fra USA, og inntil videre er reisen satt i bero, sa en talsmann i brasiliansk UD torsdag.

Senere samme dag ble det kjent at Rousseff og USAs president Barack Obama hadde et møte på tomannshånd i kulissene av G20-møtet i St. Petersburg. Hva som ble resultatet av samtalen og hvorvidt Rousseff fikk de svarene hun ønsket, er foreløpig ikke kjent.

Også Mexicos president Enrique Pena Nieto skal ha blitt overvåket av NSA. Han har bedt president Barack Obama om å beordre en etterforskning av anklagene. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen