RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasil-avtale for børskandidat

Sist oppdatert:
Riggselskapet Sevan Marine har inngått en samarbeidsavtale med det brasilianske oljeselskapet Petrobras. Sevan jobber mot børsnotering før nyttår
Sevan Marine og Petrobras har inngått en samarbeidsavtale vedrørende utveksling av kunnskap og erfaring knyttet til design og bygging av ettskrogs plattformer, ifølge en melding fra Sevan.

Som en del av avtalen vil et team fra Petrobras følge prosjektering og fabrikasjon av plattformen SSP 300, som Sevan Marine har under bygging ved Yantai-Raffles Shipyard i Kina.

SSP (Sevan Stabilized Platform) er en nytt sylinderformet plattformtype som Sevan har utviklet.

Adm. direktør Jan Erik Tveteraas i Sevan Marine sier til iMarkedet at målet er å få en kontrakt for plattformen med Petrobras.

- Vi håper at dette kan lede til en kontrakt på et senere tidspunkt, sier han, og viser til at Petrobras investerer både tid og penger i å sette seg inn i SSP-konseptet.

Han oppfatter avtalen med Petrobras som en tillitserklæring.

Tveteraas sier at det er har vært arbeidet spesielt mot å få Petrobras som kunde. Sevans eneste utenlandskontor er i Brasil, og Tveteraas viser til at det ligger an til mange utbygginger i Brasil, og Sevan mener SSP-konseptet egnet seg godt her.

SSP 300 har en lagerkapasitet på 300.000 fat olje og forventes ferdigstilt sommeren 2005. Tveteraas sier byggingen går etter planen.

Men selskapet planlegger å gå på børs før det.

Søknad er allerede sendt Oslo Børs, opplyser Tveteraas. Han sier målet er en notering på denne siden av jul.

Gründerne bak Sevan tok i 1997 boreskipselskapet Navis på Oslo Børs.

Navis ble ved overgangen 2000 til 2001 solgt til Fred. Olsen Energy.

Sevan hentet i vår inn 143 millioner kroner i en emisjon til kurs 3,80 kroner, noe som verdsatte selskapet til 236 millioner etter emisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere