RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasil godkjenner demning i Amazonas

Brasilia (NTB-DPA): Brasils president Lula da Silva gir grønt lys for byggingen av en omstridt kjempedemning i Amazonas.

Lula undertegnet torsdag dokumentene som åpner for at konsortiet Norte Energia bygger Belo Monte-demningen på Xingu-elva i nærheten av Altamira i delstaten Pará.

Miljøbevegelsen og sosiale organisasjoner er sterkt imot demningen fordi de frykter den får store konsekvenser for miljøet og for de sosiale forholdene i regionen.

Belo Monte ventes å stå ferdig i 2015 og blir da verdens tredje største demning. Byggingen vil generere 20.000 arbeidsplasser, ifølge landets gruve- og energidepartement.

Myndighetene sier at de har endret anleggsplanene for å minske skadene på miljøet, blant annet ved å redusere demningen med 60 prosent slik at områder som bebos av indianere ikke skal ende under vann.

Trass i myndighetenes forsikringer var det en rekke demonstranter til stede da kontrakten ble undertegnet. 56 organisasjoner, blant dem den katolske kirken, har undertegnet et opprop mot anlegget, som de sier blir en dødsdom for Xingu-elva og vil føre til at tusener av mennesker må flyttes fra sine hjem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere