RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasil med milliardsøksmål mot Chevron for oljesøl

Rio de Janeiro (NTB-AFP): Brasiliansk påtalemyndighet krever over 62 milliarder kroner fra den amerikanske oljegiganten Chevron etter flere oljelekkasjer utenfor landets kyst.

Den foreslåtte milliardboten er «vilkårlig, spekulativ og ikke faktabasert», ifølge det amerikanske oljeselskapet selv.

En ny oljelekkasje ble oppdaget 4. mars, tre kilometer unna stedet hvor et større oljeutslipp skjedde i november i fjor i Frade-feltet. Feltet ligger 370 kilometer nordøst for Rio de Janeiro og betjenes av Chevron.

- Oljelekkasjen fra Frade-feltet er ennå ikke stoppet. Miljøødeleggelsene kan ikke måles. Hver nye ulykke øker ødeleggelsene og framhever feilene til de anklagede, sa Eduardo Santos de Oliveira ved påtalemyndigheten i Campos onsdag.

Chevron har allerede fått en bot på 310 millioner kroner etter lekkasjen i november. I forrige måned ble dessuten selskapet anklaget for miljøkriminalitet av en føderal påtalemyndighet i Rio de Janeiro.

Ifølge brasilianske myndigheter var novemberlekkasjen på 2.400 fat råolje. Som et resultat bestemte landets myndigheter seg for å innstille all Chevrons boring på brasiliansk jord og nekter også selskapet tilgang til nye felt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere