RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasil vil ha tosidig handelsavtale med EU

London (NTB-DPA): Brasil forsøker å forhandle fram en tosidig handelsavtale med EU. Forhandlingene føres uavhengig av samtaler mellom EU og Sør-Amerikas økonomiske samarbeidsorganisasjon Mercosur.

Utenriksminister Antonio Patriota sa mandag til den britiske finansavisen Financial Times at regjeringen i Brasil vil legge fram forslag om en egen avtale med EU senere denne måneden. Brasil har Latin-Amerikas største økonomi.

- Det fins konkrete forhold som taler sterkt for mer offensivt arbeid på EU-Mercosur-fronten. Men det kan hende at hvert Mercosur-land må forhandle i sitt eget tempo, framholdt den brasilianske utenriksministeren.

Mercosur består i tillegg til Brasil av Argentina, Paraguay, Uruguay og Venezuela. Brasilianske tjenestemenn har tidligere sagt at landet føler seg sterkt forpliktet til å videreføre Mercosur-samarbeidet, også når det gjelder forholdet til EU.

Brasil tilhører sammen med Russland, India, Kina og Sør-Afrika den såkalte BRICS-gruppen av store land med sterk økonomisk vekst. Samhandelen mellom Brasil og EU har en beregnet verdi på 60 milliarder euro eller nesten 470 milliarder kroner per år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere