RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasilianerne på offensiven i riggmarkedet

Sist oppdatert:
Det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras fortsetter nå å sikre seg avansert borerigger på lange kontrakter. Nå har de signert lange leiekontrakter på fire dypvanns borerigger med Pride International
Den nye store kontrakten kommer kun en uke etter at Petrobras inngikk lengre kontrakter for tilsammen fem avanserte borerigger- og -skip tilhørende verdens største riggkonsern Transocean.

Den nye kontrakten inngått med Pride omfatter de to halvtnedsenkbare boreriggene (semi) Pride Rio de Janeiro og Pride Portland, i tillegg til at de to semi'ene Pride Carlos Walter og Pride Brazil har fått kontraktsforlengelser.

Pride Rio de Janeiro og Pride Portland som kan bore på dyp inntil 5.500 fot sluttes av Petrobras på 5 år lange kontrakter. Basisraten er 141.750 dollar, mens maksimal oppnåelig rate inkludert bonuser er 164.000 dollar dagen. Det gir en maksimal kontraktsverdi på 600 millioner dollar. Pride har en eierandel på 30 prosent i riggene.

Oppstart for kontraktene er i oktober i år

Videre er Pride Carlos Walter og Pride Brazil som kan bore på inntil 5.000 fot, forlenget med to år på sine eksisterende kontrakter med Petrobras. Basisraten er 137.000 dollar dagen med en maksimal oppnåelig rate på 157.000 dollar dagen. Samlet verdi er 230 millioner dollar inkludert mobilisering og bonuser.

For en uke siden inngikk Petrobras leieavtaler med Transocean til en verdi på 985 millioner dollar med kontraktlengder på tre-fire år. Inkludert Pride-kontraktene har Petrobras nå sikret seg rigger for tilsammen 33 riggår til en samlet kontraktssum på omkring 1,8 milliarder dollar, eller 12 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere