*Nettavisen* Nyheter.

Brasiliansk plan om å hente leger motarbeides

São Paulo (NTB-Reuters): President Dilma Rousseffs plan om å hente leger fra utlandet for å motvirke legemangelen i landet, møtes av stor skepsis fra brasilianske leger.

Misnøyen med helsevesenet var en av beveggrunnene for de massive protestene som har rystet Brasil de siste ukene.

Brasils offentlige helsesystem, som betjener 75 prosent av befolkningen på 194 millioner, mangler 54.000 leger. Det er bare 1,8 leger per 1.000 innbyggere, ifølge offisiell statistikk. Problemet er særlig stort i avsidesliggende områder

Uten nok leger til å møte behovene har Rousseff og helsemyndighetene funnet ut at de kan hente leger fra Spania og Portugal, som har dobbelt så mange leger per innbygger, men som er i dyp økonomisk krise.

Lokale leger er imidlertid svært skeptiske og mener ideen bare er et påfunn for å dekke over andre, alvorligere mangler i helsesystemet. De tror heller ikke spanske eller portugisiske leger vil komme på grunn av arbeidsforholdene.

I stedet tror de at myndighetene planlegger å hente leger fra Cuba. Tidligere i år foreslo de å importere 6.000 cubanske leger, men de brasilianske legene er skeptiske til om de er godt nok kvalifisert. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.