RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasiliansk samba på sjøen

Sist oppdatert:
For under 400.000 kroner kan du kjøpe en splitter ny 25 fots daycruiser med 140 hestekrefter fra den brasilianske båtprodusenten Style. Se bilder her.

Se gratis video av Style.

Mange er på jakt etter en båt til hele familien, uten at de er villige til å betale skjorta og vel så det. Mange av de etablerte og godt kjente merkene leverer supre båter med god kvalitet, men prislappen stopper mange familier fra å oppfylle båtdrømmen.

Nye båtmerker
I løpet av de senere årene har det kommet flere nye båtmerker inn på det norske markedet. Noen dårlige, men flere merker holder god kvalitet.

Firmaet NKT Fritid i Vestfold-kommunen Sande starter i fjor opp import av båter fra den brasilianske båtprodusenten Style. I løpet av fjoråret solgte de brukbart med båter, og håper på økt interesse for båtene denne sesongen. TV 2 Nettavisen prøvekjørte modellen Style 255, som er en 25 fot lang daycruiser. Båten ble drevet frem av en 140 hestekrefters firetaktsmotor, og denne båtpakken koster 390.000 kroner.

Over 30 knop
På første prøvetur var importøren spent på toppfarten. GPS-målingen som ble foretatt utenfor Holmestrand viste at båten passerte 30 knop med 140 hestekrefters motor i hekken. Legger du til 20.000 kroner får du en motor på 175 hestekrefter, noe som kan være en god investering dersom du planlegger å cruise rundt med mange voksne om bord.

Gode sjøegenskaper
Under prøveturen viste Style 255 gode sjøegenskaper. Båten la seg greit på plan og tok bølgende på en solid måte, samtidig som støynivået fra påhengsmotoren ikke var nevneverdig plagsom. Ombord i 25-foteren var det god plass, spesielt ute. Her kan 6-8 voksne personer kose seg på fjorden. Inne er det soveplass til tre personer, og ute kan setene bygges om slik at to voksne kan sove under kalesjen. Toalettrom, vask og kokemuligheter hører med i en familiebåt i denne klassen.

Ikke Mercedes
Style 255 er en romslig båt med en bredde som faktisk gir inntrykk av at båten er større enn den er. Du kjøper ikke Mercedes når du velger å kjøpe denne brasilianske båten, men du får mye for pengene. Utvilsomt et av de bedre kjøpene du kan gjøre for under 400.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere