Brasils president langer på nytt ut mot Norge etter at Solberg-regjeringen har besluttet å kutte støtten til regnskogbevaring i Amazones.

På Twitter anklager president Jair Bolsonaro Norge for å sponse hvaldrap, men videoen som viser hvaldrap er ikke tatt opp i Norge, melder Dagbladet.

«Se norsksponset hvaldrap», skriver Bolsonaro i meldingen og skriver at 40 prosent av Amazonas-fondet går til frivillige organisasjoner.

Videobildene i Twitter-meldingen synes å stamme fra den tradisjonelle grindhvalfangsten på Farøyene, der hvalen drives inn i en bukt og slaktes. Det er organisasjonen Sea Shepard som har publisert opptakene.

Sist uke ble det kjent at Norge holder tilbake 300 regnskogmillioner og hevder Brasil har brutt avtalen som skal finansiere tiltak mot avskoging.

- Brasil har brutt avtalen med Norge og Tyskland siden landet har lagt ned styret for Amazonas-fondet og den tekniske komiteen. Det kan de ikke gjøre uten en enighet med Norge og Tyskland, uttalte klimaminister Olav Elvestuen (V) til Dagens Næringsliv sist uke.