*Nettavisen* Nyheter.

Brasils president stadig mer populær

Brasilia (NTB-Reuters): Oppslutningen om Brasils president Dilma Rousseff er på sitt høyeste nivå siden hun ble valgt i januar i fjor, trolig takket være håndteringen av økonomien og kampen mot korrupsjon.

Ifølge meningsmålingsinstituttet Ibope økte støtten hennes til 77 prosent i mars fra 72 prosent i desember. Det betyr at hun er en av de mest populære demokratisk valgte lederne i verden.

Rousseff, som er 64 år gammel, ble innsatt som president i januar 2011 og tok over etter den enormt populære Lula da Silva. Hans oppslutning var på nesten 90 prosent da han gikk av.

Under Lula gjennomlevde Brasil en økonomisk boom som hevet 20 millioner mennesker ut av fattigdom mens økonomien i gjennomsnitt vokste med 7,5 prosent i året.

Under Rousseff er veksten svekket som følge av gjeldskrisen i Europa og svakere vekst i Kina, til bare 2,7 prosent i 2011. Men hun er fortsatt populær, takket være økende sysselsetting og økte lønninger, blant annet en økning på 14 prosent i minimumslønnen.

Rousseff tjener også på at hun oppfattes som tøff mot korrupsjon, som har vært en evig plage i brasiliansk politikk. Seks av hennes ministre ble presset til å gå av i løpet av hennes første år ved makten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.