RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brasils Rousseff distanserer seg fra Chávez

São Paul (NTB-Reuters): Ved å reise hjem fra Venezuela før den offisielle begravelsen til Hugo Chávez fredag ville Brasils president Dilma Rousseff vise at hun står for en mer moderat venstrelinje.

Fra Chávez døde tirsdag har Rousseff balansert mellom å vise sin sorg og samtidig distansere seg forsiktig fra Chávez' radikale linje. I sin første tale uttrykte hun stor beundring for Chávez, men påpekte at Brasil ikke alltid var enig med ham.

Rousseff og hennes forgjenger Lula da Silva har i de siste ti årene stått for en mer pragmatisk og næringslivsvennlig politikk enn Chávez, som var kjent for å skjelle ut USA, nasjonalisere bedrifter og true sine politiske rivaler.

Men de to brasilianerne har også en rekke ganger den siste uka benyttet anledningen til på høfligst mulig måte å påpeke hvor de har vært uenig med ham, ifølge tjenestemenn med den hensikt å vise det internasjonale samfunnet og næringslivet at Brasil er annerledes enn Venezuela.

- Det enkle budskapet er: Vi er annerledes. Ja, vi respekterer mye av det han gjorde, og at vi har en felles sak. Men Brasil er ikke det samme som Venezuela, sier en brasiliansk tjenestemann. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere