Gå til sidens hovedinnhold

- Brast ut i gråt i intenst møte med Biden i Det ovale kontor

Kilder hevder kongresskvinne måtte ty til tårene fordi hun ble overveldet og «følte presset» i møtet med verdens mektigste person.

Demokrat og medlem av Representantenes hus, Pramila Jayapal, brast angivelig ut i gråt under et intenst møte med president Joe Biden i Det ovale kontor onsdag denne uken. Det melder Politicos Playbook, som hevder å ha sikre kilder som var til stede under møtet.

Opptrinnet skal ha skjedd da Jayapal argumenterte for at et budsjettforslag i Kongressen (reconciliation bill) også måtte inkludere endringer som gjør det mulig for udokumenterte migranter å få amerikansk statsborgerskap.

Les også: Biden-krise: - Ingen vil bli spart

Jayapal viste blant annet til såkalte DREAMERS. DREAMers-programmet tillater barn av udokumenterte immigranter midlertidig opphold i USA med muligheten for permanent opphold dersom de innfrir en rekke kriterier.

Første sørasiatiske kvinnen i Kongressen

Jayapal brukte sin egen historie for å overbevise presidenten på Det ovale kontor.

- Jeg er den første sørasiatiske kvinnen som noensinne er valgt inn i Representantenes hus, og bare én av et titall migranter i Kongressen. Som en farget migrant og kvinne, vil jeg bare dele mitt perspektiv, skal hun ha sagt i møtet, noe hennes talsperson Chris Evans bekrefter overfor Politico.

Les også: Donald Trump er rasende: Slik reagerer Erna Solberg på de sjokkerende bildene

- Hun har en unik historie som migrant, men bare det å komme til Pennsylvania Avenue 1600 og sitte i Det hvite hus for å overlevere det som vil være en omfattende investering som vil forvandle den sosiale politikken, vil være et øyeblikk hun husker for alltid, sier talsperson Chris Evans til Playbook.

- Overveldet av situasjonen

En annen kilde i Det ovale kontor tolket tårene som et signal på at Jayapal ble overveldet av situasjonen og «følte presset».

- Det er vanskelig å bli overveldet i et ikke-konfronterende møte. Jeg kan se for meg at noen kan bli overveldet hvis de ble påkrevd noe. Men det var ikke det som skjedde her, sier Evans.

Les også: Slik svarer statsminister Erna Solberg på spørsmål om hun ønsker å bli medlem i den eksklusive norsk klubben

Biden var tidlig ute med å varsle en reversering av en del av forgjengeren Donald Trumps migrasjonspolitikk, deriblant å gjenopprette DREAMers-programmet.