*Nettavisen* Nyheter.

Bratt før frokost

Hvitserk-gjengen måtte forsere Breakfast Wall - etter frokost på turen oppover Kilimanjaro. Les dagsrapporten her.

22.02.06 15:03

I samarbeid med Hvitserk, gir vi våre lesere daglige oppdateringer fra sesongens siste Hvitserktur til toppen av Afrikas høyeste fjell på 5895 meter.

Her er dagsrapporten:

I dag har de forsert en pangstart: Breakfast Wall som er en skikkelig vegg rett etter frokost.

I camp på Baranco i går kveld var alle i fin form. Det er strålende bra! Som nevnt i dagboken i går, kan denne kvelden være tung for mange etter etappen fra Shira via Lava Tower og hit.

«Alle i fin form. Vi holder en bra stil i fjellet: Torgeir barberer seg hver dag og Helen går med indisk skjørt. Ellers gjør Christian elendige kunster med kort når Ole - som styrer kortstokken - lar ham slippe til. Line nærmer seg tre vekttall i swahili, Kate forsøker å lære Mark norsk (Mark er Hvitserks lokale fjellguide) og Rune tar bilder av nær sagt hver eneste stein på fjellet.»

De har - som tidligere nevnt - vekslende vær hver dag. Alle dagene starter med sol før skyene samler seg rundt fjellet. Om nettene (på ca 3.900m) har det vært omtrent 2 kuldegrader.

I skrivende stund er de underveis fra toppen av Breakfast Wall og videre mot camp i Karanga Valley. Dagens etappe går bortover i fjellsiden. Dermed blir det masse opp og ned erosjonsdaler på tvers av ruta. Verdens sakteste berg- og dalbane.

«Er på toppen av Breakfast Wall. Et fantastisk skue under oss - og Mt.Mehru stikker opp av skyene noen mil unna. Line og Helen "løper" rundt og tar bilder. Vi andre sitter og roer ned - for det er slett ikke nødvendig å flytte seg fra steinen man sitter på for å få gode bilder!»

Man går ikke på seg gnagsår på denne turen. Skrittlengden er kort, farten er lav - sakte rusling er kanskje et høvelig begrep. Likevel blir man skikkelig sliten på grunn av det lave oksygeninnholdet i lufta, og fordi man er mange timer på beina selv om distansen som tilbakelegges, er relativt kort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag