RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bravida-sjefen går (Ny)

Sist oppdatert:
Bravidas konsernsjef Jan Kåre Pedersen går av etter dårlige resultater for installasjonsselskapet og kritikk på grunn av romslige lønnsbetingelser
Nytt fra pressekonferansen

På en pressekonferanse klokken 11 onsdag ble det annonseret at Pedersen går av.

Ny sjef blir Amund Skarholt, som kommer fra en toppstilling i Securitas internasjonalt. Han har også bakgrunn fra IBM. Skarholt er identisk med det nye styremedlemmet i Tandberg, som ble annonsert denne uken.

Skarholt får en garantilønn av Bravidastyret frem til 2004-2005 i sin nye jobb, men lønnsavtalen med den nye Bravida-sjefen er ikke ferdigforhandlet. Ellers sier Skarholt dette om sitt lønnsnivå.

- Jeg skal kunne se de ansatt i selskapet i øynene hver dag.

Bravida var tidligere en del av Telenor, som fortsatt er storeier. Selskapet, som tilbyr installasjonstjenester, har slitt tungt i et marked preget av dårlige investeringer i næringslivet. I tillegg har Pedersen fått hard kritikk for en svært romslig kompensasjonspakke.

På en pressekonferanse torsdag måtte den avgående Bravida-sjefen Jan Kåre Pedersen svare på spørsmål rundt lønnsvilkårene fra et aggressivt pressekorps. En irritert Pedersen gjentok at han ikke var blitt skjøvet ut av sjefsstolen i Bravida.

Ellers kom det frem at Pedersen beholder sin lønn i 12 måneder etter avgangen, men han skal stille til disposisjon for selskapet i perioden, og han vil gå inn i Bravida-styret.

Den nyansatte Amund Skarholt kan godt se for seg å kjøpe aksjer i Bravida i fremtiden, men han ville vente til han kjente selskapet litt bedre.

- Ute i november eller desember er ikke jeg fremmed for å kjøpe aksjer i Bravida, sa han på pressekonferansen.

Tidligere konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor var styreleder i Bravida, og stilte seg bak Pedersen. Men Hermansen er nå byttet ut med Terje Thon som styreleder. Thon har også bakgrunn fra toppledelsen i Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere