RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bærbart i hjemmet

Sist oppdatert:
Det blir stadig færre argumenter for å beholde PC-boksen i hjemmet. Fujitsu-Siemens viste torsdag frem sin nye familie med bærbare hjemme-maskiner.

Bærbart er i vinden. Omtrent halvparten av alle PC-er som selges i år er bærbart. Problemet har dog vært at bærbare maskiner ikke har helt klart å innfri kravene som stilles til en hjemmemaskin. Små skjermer, dårligere grafikk, dårligere lyd og mindre funksjonalitet har vært noe av problemet.

Men PC-produsentene har skjerpet seg. Stadig oftere ser vi råskinn av noen bærbare maskiner, som for alvor kan plassere de stasjonære i skyggen.

Kraft fremfor batteri
Hos Fujistu-Siemens heter verstingen Amilo D 1840. Dette er en 3,2 GHz-prosessor med en 15-tommers Widescreen-skjerm. Maskinen veier godt over tre kilo og er sånn sett mer å betegne som transportabel enn bærbar.

- Den skal erstatte desktopmaskinen. Her er kraft og styrke prioritert på bekostning av batteritid og vekt, sa markedssjef Andresas Tollefsen da han presenterte de nye PC-ene til Fujitsu-Siemens torsdag morgen.

Teknisk er Amilo D 1840 et imponerende skue. Skjermkortet er det heftigste som finnes på markedet for bærbare maskiner i dag, skjermen yter 1280 x 800 piksler. Innenfor plastskallet finnes støtte for trådløst nettverk, surround-lyd, modem og ordinært nettverk.

Prisen ligger på mellom 16.000 og 20.000 kroner, avhengig av om PC-en skal ha DVD-brenner eller ikke.

Budsjett-modeller
Alle laptopene fra Fujitsu-Siemens kan leveres med DVD-brennere om ønskelig. Det gjelder også de mer lavprismodellene Amilo A og Amilo M. Dette er maskiner som har vesentlig lavere pris enn toppmodellen, men så er de da heller ikke like godt utstyrt.

Amilo M er den kompakte modellen. 2,6 kilo, men likevel trådløst nettverk, 1,7GHz-prosessor og plass for minnekort.

- Vi ser at etterspørselen etter slike kortplasser er stigende. Folk vil bruke kortene fra digitalkameraet uten en masse adapter, sier Tollefsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere