RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brød fetere enn kjøtt

En ny norsk fedmetabellen slår fast at brød er mer fetende enn rent kjøtt.

(SIDE2): Den nye fedmetabellen «Fedmefaktoren», som er utviklet av ernæringsprofessorene Birger Svihus og Anders Skrede foreslår en ny måte å måle hvor fetende en matvare er.

- «Fedmefaktoren» er en alternativ måte å måle kalorier eller kilojoule på, sier Anders Skrede til magasinet Puls.

- Med den kunnskapen vi har i dag, blir det feil å bruke kalorier eller kilojoule som måleenhet fordi de gir feil verdi på matvarer i forhold til energiinnholdet. Rent kjøtt gir mye mindre energi, og er dermed mye mindre fetende enn den offentlige matvaretabellen oppgir gjennom kalorier, sier Svihus til magasinet.

Du kan lese mer om fedmefaktoren www.forskning.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere