RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UNG MANN FUNNET DØD: Politiet ble kontaktet klokken 6.15 om at en person var død og at dødsfallet skyldtes en kriminell handling.
UNG MANN FUNNET DØD: Politiet ble kontaktet klokken 6.15 om at en person var død og at dødsfallet skyldtes en kriminell handling. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Brødre siktet for drapet på Holmlia

Sist oppdatert:
- Vi har ikke identifisert den avdøde ennå, men vi jobber med det, sier politiet.

De to mennene i begynnelsen av 20-årene som er sikte for drap på Holmlia i Oslo torsdag, er brødre. Begge erkjenner de faktiske forholdene, og en av dem erkjenner også straffskyld.

– Min klient sier at det tragiske som skjedde, aldri skulle ha skjedd, sier advokat Solveig Høgtun til NTB. Hun representerer den eldste av de siktede brødrene, en 23-åring. Høgtuns klient har erkjent straffskyld.

Lillebroren på 20 har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, skriver VG.

– Han har forklart seg om de faktiske forhold og erkjent disse. Han er foreløpig ikke forelagt spørsmål om skyld, sier forsvarer Bendik Eckbo.

Meldte selv fra

Politiet har foreløpig siktet de to for forsettlig drap på en «voksen, men ung mann» på Holmlia sør i Oslo. Siktelsen er i stor grad basert på informasjon de selv har gitt politiet, samt tekniske funn på stedet der avdøde ble funnet. Funnene stemmer overens med informasjonen de to siktede har gitt politiet.

– Politiet ble kontaktet klokken 6.15 om at en person var død og at dødsfallet skyldtes en kriminell handling. Vi ble også opplyst om hvor avdøde var å finne, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB.

Ble avhørt torsdag

Kort tid etter oppringningen ble avdøde funnet utendørs ved Rosenholm stasjon helt sør på Holmlia, ved grensen mellom Oslo og Akershus. De to mennene ble i samme tidsrom pågrepet, uten dramatikk.

På spørsmål om etterforskerne er sikre på å ha gjerningsmennene, understreker Metlid at politiet aldri «tar noe for gitt tidlig i en drapsetterforskning».

– Men som sagt var det en av disse som ringte oss og fortalte at en person er død og at dette dødsfallet skyldtes en kriminell handling. Det var slik vi fikk kunnskap om hvor den døde befant seg, poengterer Metlid.

EN AV DE SIKTEDE RINGTE POLITIET: Politiinspektør og leder av seksjonen for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt Grete Lien Metlid informerer pressen om torsdagens drap på Holmlia i Oslo.


Drapsofferet ikke identifisert

Den dødes identitet er ikke klarlagt, men politiet har en klar formening om hvem han er. Ifølge Metlid skal de siktede og offeret ha kjent hverandre, men hun vil ikke konkretisere ytterligere hva som var relasjonen dem imellom.

– Vi har ikke identifisert den avdøde ennå, men vi jobber med det. Vi har opplysninger om hvem det er og kan i hvert fall si med sikkerhet at det er en voksen, ung mann. Vi har ikke fått kontakt med alle som kan være hans pårørende, sier Metlid.

Avdøde skal obduseres fredag. Politiet ønsket torsdag ettermiddag ikke å si noe om hva slags skader han var påført eller hvordan han ble drept.

– Han blir sendt til obduksjon fredag. Av hensyn til obduksjonen og etterforskningen kan vi ikke si noe mer om dette nå, sier Metlid.

Våknet av smell

Utover dagen torsdag ble det gjort tekniske undersøkelser på funnstedet, et skogområde i nærheten av bebyggelsen på Holmlia. Også en leilighet ble sperret av, men Metlid avviser å kommentere hvilken betydning leiligheten har i saken.

Flere naboer som bor like ved stedet der den døde ble funnet, opplyser til VG og TV 2 at de hørte et smell tidlig på natten.

– Det var ett smell, og det var litt uvanlig. Det var veldig kraftig og klart. Jeg tenkte først at det var fyrverkeri, sier en mann til VG og forteller at datteren våknet av lyden.

En annen mann sier til samme avis at både han og kona hørte et høyt smell, og at de syntes dette virket mistenkelig.

– Det kunne vært skudd, men hørtes mest ut som en eksplosjon, sier mannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere