RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bred, men forsiktig oppgang på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet tirsdag med en bred, men forsiktig oppgang. Sluttnoteringen på 375,45 poeng, en oppgang på 0,98 prosent, kom etter en oppgang for hele 49 selskaper på hovedlista.

Bare sju selskaper viste nedgang og to var uendret. Omsetningen var svak og passerte så vidt 2,5 milliarder.

Mest omsatt var som vanlig Statoil. Selskapet var blant de få som måtte notere en nedgang (0,22 prosent), mens SeaDrill steg med 1,87 prosent og Telenor med 0,51 prosent. Storebrand var det andre selskapet med en viss omsetning som måtte notere en nedgang (3,23 prosent) mens de andre store steg, men ikke mye.

Like etter åpningen av New York-børsen var tendensen på de store indeksene positiv, men også her forsiktig. Det underliggende spørsmålet er hele tiden om markedet våger å tro på en varig europeisk løsning for euroen.

Nordsjøoljen faller fortsatt i pris og lå tirsdag kveld så vidt over 98 dollar. I revidert nasjonalbudsjett har regjeringen regnet med en pris for hele året på 650 kroner. Det er over 50 kroner mer per fat enn hva som nå betales. Tidligere i år lå imidlertid prisen per fat lenge over 700 kroner, slik at målet om en kontantstrøm på 378 milliarder i 2012 fortsatt kan bli nådd.

Denne gangen har fallet i oljeprisen ikke ført til et tilsvarende fall i kronekursen. Det virker som den holder seg stabil mot euro selv når usikkerheten i den europeiske valutaen er stor og prisen per fat i dollar er synkende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere