Bredbånd inntar kinoen

For første gang i Norge er det nå mulig å se valgfrie norske filmer sendt direkte via bredbånd rett inn i kinosalen. Filmklassikere, dokumentarfilmer og barnefilmer - alt skal bli tilgjengelig via bredbånd.

22.04.04 12:10

Det er Kristiansand kino som er først ute med å sende film direkte via et digitalt høyhastighetsnett. Onsdag 28. april presenteres det unike tilbudet under Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Rett inn i stua også
Det er et omfattende samarbeid mellom Norsk filminstitutt og NorgesFilm som gjør det hele mulig, og med tiden skal det også bli mulig å se filmene hjemme.

Du kan laste ned filmen rett hjem til deg, betale for visningen og se filmen umiddelbart via bredbånd internett eller i full DVD-kvalitet via det bredbånds TV-tilbudet som er i ferd med å vokse fram landet rundt.

Bakgrunnen for satsningen er at Norsk filminstitutt ønsker å bidra til at fortidens filmskatter kommer fram i lyset og opp på kinolerretet, ut på skolen og inn på biblioteket.

Forsmak
Med støtte fra Høykom - et fond for offentlig utnyttelse av bredbåndsteknologi - har filminstituttet kunnet satse stort på å bygge opp et digitalt filmarkiv og finne nye veier for filmene å nå publikum på.

Den digitale barnefilmserien på festivalen vil bli en forsmak på dette tilbudet, men også en retningsgiver fram mot et mål som ikke er langt inn unna.

Ny teknologi skal gi alle filminteresserte full tilgang til god norsk film - dokumentar eller fiksjon. kort eller lang, rykende dagsaktuell og fersk eller hentet fra dypet av Norsk Filminstitutts nasjonale digitale filmarkiv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag