RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredbånd til alle vil koste flesk

Oslo (NTB): Bredbåndsdekningen i Norge nærmer seg 99,9 prosent, men det er fremdeles 5.000 mennesker som ikke har noen form for bredbåndsdekning. Den siste halve prosenten kan koste flere hundre millioner.

I år har regjeringen satt av en pott på 108,6 millioner kroner til å sikre fortsatt utbygging av bredbånd. Midlene sorterer under Kommunaldepartementet og er blitt fordelt på alle fylkeskommuner unntatt Oslo og Akershus.

- Dekningen er nær 100 prosent nå, sier informasjonssjef i Post- og teletilsynet, Elisabeth Sørbøe Aarsæther. til Nationen.

- Omtrent alle kan få bredbånd, men det dreier seg om veldig forskjellig grad av kapasitet. Har du superbredbånd kan du gjøre det meste, men enkelte steder i landet går internettilkoblingen svært sakte, utdyper hun.

Aarsæther mener sluttspurten mot 100 prosents dekning kan bli en dyr etappe.

- Vi har ikke noe nøyaktig anslag, men det blir veldig dyrt. 100 millioner kroner holder ikke, sier informasjonssjefen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere