*Nettavisen* Nyheter.

Bredbånd til utkantene

Et stortingsflertall vil øke bevilgningene til utbygging av bredbånd i distriktene. Men det er for tidlig å si om det er snakk om millioner eller milliarder.

I årets statsbudsjett er det bevilget 30 millioner kroner til bredbåndutbygging i distriktene.

- Dette er et for lavt nivå. Hvor mye penger det kan bli snakk om, vet jeg ennå ikke. Det synes klart er at det offentlige må ta en mer aktiv rolle for å sikre bredbånd i distriktene, sier lederen av Stortingets næringskomité, Olav Akselsen, til Avisenes nyhetsbyrå.

Etter det nyhetsbyrået erfarer ønsker Ap å finne et kompromiss med regjeringspartiene, og resten av opposisjonen i næringskomiteen vil legge minst tre milliarder på bordet for å sikre bredbånd i distriktene.

Saksordfører Øystein Hedstrøm foreslår tre milliarder kroner til et fond for bredbåndsutbygging. Han skjeler til den svenske modellen, hvor kommunene må bidra med noen penger selv og binde seg til en samordning lokalt og mot den nasjonale ”motorveien” for datatrafikk.

- Norge holder på å komme i bakleksa. Staten må være et korrektiv til markedet dersom vi skal unngå at det blir et A- og B-lag på dette området, sier Hedstrøm.

Regjeringen har tro på at markedet skal ordne det meste, men vil også fortsette den beskjedne støtteordningen som ligger i årets statsbudsjett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag