Gå til sidens hovedinnhold

Bredbåndkapasiteten sprengt

Bredbåndkapasi- teten i Bydel Nordstrand er sprengt og nye kunder må vente til andre sier opp før de kan få lagt inn bredbånd.

Karlsrud: I september flyttet Rina Therese og Martin Blekkerud fra Tøyen til et nybygd hus i Oberst Rodes vei nummer 5. Da de skulle flytte bredbåndabonnementet til den nye adressen på Karlsrud fikk de beskjed om at bredbåndkapasiteten i området er sprengt og at det ikke var mulig å få lagt inn høyhastighets internett.

Internett på hytta

Jeg hadde aldri tenkt på at dette skulle bli noe problem. Det er rett og slett ikke plass til flere bredbåndkunder på linjen, fortviler Rina Therese og Martin Blekkerud.

I Oberst Rodes vei 5 er det i alt fem familier som har flyttet inn i høst. I tillegg bygges det mye i området.

Innenfor en fire kilometers radius bygges det sikkert mellom 25 og 30 boliger. Problemet blir ikke mindre i fremtiden og dette er åpenbart noe bredbåndleverandørene er klar over, sier Rina Therese.

Rina Therese har vært i kontakt med Nextgentel, UPC/Get og Telenor, men ingen av disse kan levere bredbåndtjenester til nye kunder på Karlsrud.

Telenor drøyde jeg med fordi de er dyre, men de kunne heller ikke levere bredbånd hit. Vi har hytte tre mil inne i skogen på Finnskogen, der har vi internett. Men jeg blir sjokkert over at vi ikke kan få bredbånd her i Oslo, sier Rina Therese og Martin.

Ingen konkrete planer

Isteden fikk Rina Therese og Martin tilbud om ADSL via en fasttelefonlinje. Rent teknisk kunne Telenor levere dette, men også her viste det seg å være kapasitetsproblemer.

Som de fleste unge mennesker har vi ikke fasttelefon, dessuten er det kapasitetsproblemer på ADSL også, sier Rina Therese.

Det finnes også et selskap som leverer trådløst internett i Oslo, men overføringshastigheten på dette tilbudet er så lav at det ikke duger til normal internettsurfing.

Det er trådløs dekning her, men kapasiteten er så dårlig at det blir som å kjøre bil med stikkmotor, forklarer Martin.

Da Rina Therese ringte rundt for å høre om de ulike leverandørene kunne levere spurte hun også om planer for utvidelse av kapasiteten på Karlsrud.

Jeg spurte både Get, Telenor og Nextgentel om planer om å utvide kapasiteten i området, men ingen av dem har konkrete planer, fortviler Rina Therese.

UPC/Get kan levere bredbånd så snart det digitale bakkenettet er klart, men dette skjer tidligst i 2009.

Internett er ikke bare en hyggegreie, men brukes i jobb og til å holde orden på privatøkonomien. Nå må vi vente til noen sier opp abonnementet sitt før vi kan få bredbånd, sier Rina Therese og Martin.

Vi har hytte tre mil inne i skogen på Finnskogen, der har vi internett. Men jeg blir sjokkert over at vi ikke kan få bredbånd her i Oslo

Rina Therese og Martin Blekkerud

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant