Gå til sidens hovedinnhold

Breddefotballen i Vålerenga blomstrer

VALLHALL (vif-fotball.no): - Alt vi gjør skal være med på å gjøre oss ”unike i Europa og ledende i Norden” og dette tror jeg vi er på god vei til å klare, sier daglig leder i Breddeavdelingen, Morten Sandnæs, til vif-fotball.no når han oppsummerer sitt første halvår i Vålerenga.

Det er hektisk aktivitet på Valle om dagen. I tillegg til at det sparkes fotball fra morgen til kveld, jobbes det på spreng med Vålerengas nye klubbhus.

- Klubbhuset kommer til å inneholde en kontordel og til sammen seks garderober. Alle som har vært innom garderobeanlegget i Brakka vet hvilken stor forbedring dette vil bli. Klubbhuset ligger mer eller mindre midt på Vallefeltet og vil helt sikkert bli et viktig samlingssted for mange. Klubbkontoret vil også flytte inn i de nye lokalene og vi som jobber i administrasjonen frem til å jobbe i de nye omgivelsene. Klubbhuset er lovet ferdigstilt senest 6. oktober, men mye tyder på at det blir tilgjengelig i god tid før det, forteller Sandnæs.

Vålerenga Fritidsordning
Blant dem som kommer til å benytte seg av det nye klubbhuset er Vålerenga Fritidsordning (VFO).

- VFO startet opp den 31. mars i år. Etter tre måneders drift må vi si oss godt fornøyde med utviklingen både med tanke på deltagelse, innhold og ikke minst sportslig fremgang. Det er liten tvil om at de som deltar på VFO har en vesentlig bedre sportslig utvikling enn de ville hatt uten. Når vi starter opp igjen i august er det nesten 30 deltagere og vi regner med å gradvis bli flere, til vi når maks antall deltagere på ca 50.

- De som deltar i VFO har vært med på mange aktiviteter allerede. Alt fra ordinære treninger til reklamefilminnspilling og kanskje høydepunktet så langt, nemlig pausekamp mot Tufte på Ullevaal foran Klanen.

VIF TV: STOR INTERESSE FOR VÅLERENGA FRITIDSORDNING

Fotballskole
At VFO-deltakerne har hatt nytte av halvåret i og rundt Brakka så man tydelig da Vålerenga arrangerte fotballskole i slutten av juni.

- 120 barn hadde en fantastisk uke med trenere fra våre egne talentlag og a-lag. Ikke minst var det en stor inspirasjon for mange at vi hadde trenere fra Leeds-akademiet tilstede. Allerede i uke 32 og 33 er det nye fotballskoler. Det er moro for oss at dette har blitt så populært. Uke 33 er helt full og vi har ventelister for å være med, mens det i uke 32 fortsatt er noen få plasser igjen.

23 lag i Norway Cup
Nå står Norway Cup snart for døren og Vålerenga er som vanlig hjertelig tilstede på sletta.

- Vi har meldt på 23 lag i år og har store ambisjoner for flere av lagene. G14-1 laget vårt for eksempel, tapte finalen i fjor og har vel ikke mindre ambisjoner i år. Klanen kommer til å ha egen stand på sletta og vi oppfordrer alle til å ta turen innom dem. Klanen kommer også til å ha mange medlemmer på alle våre kamper og har alltid vært en støtte lagene setter stor pris på.

Også damelagets innsats gleder den nye daglige lederen. Damer A har kun tapt én kamp denne sesongen og topper 2. divisjonstabellen.

- Laget var lenge ubeseiret i 2. divisjon og har en klar ledelse på tabellen. Dameavdelingen jobber hardt for å få på plass en økonomi og en organisasjon som skal gjøre at de kan hevde seg også på nivåene over, avslutter Sandnæs.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene