RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredesens planer for Birdstep

Sist oppdatert:
Hvis Birdstep ikke bedrer kontantstrømmen, går selskapet tom for kontanter i første halvår til neste år. Her er planene til Birdstep-sjef Jørgen Bredesen fremover
Les også:

Fortsatt tungt for Birdstep

Birdstep hadde en negativ kontantstrøm på 10,7 millioner kroner i tredje kvartal. Dermed har selskapet 26 millioner kroner igjen i kontanter.

Hvis selskapets drift går som i tredje kvartal, vil altså Birdstep være tom for kontanter i løpet av første halvår 2004.

Birdstep-sjef Jørgen Bredesen lovte imidlertid på onsdagens presentasjon at fjerde kvartal blir bedre enn tredje kvartal, på både topp- og bunnlinjen.

Åpner for emisjon og strukturavtale

Bredesen åpner nå for både en emisjon og en strukturavtale for de forskjellige delene i Birdstep.

- Med 26 millioner kroner i kontanter og 10 millioner kroner i negativ kontantstrøm; går det mot en emisjon?

- Emisjon skal vi aldri si aldri til, sier Bredesen på spørsmål fra iMarkedet.

Han føyer til at hvis en emisjon skal gjennomføres, vil det gjøres på et tidspunkt hvor investorene ser en positiv operasjonell utvikling.

Han sa videre at det kan bli aktuelt med strukturendringer for alle delene av selskapet. Dette betyr at en eller flere av delene selges eller fusjoneres helt eller delvis.

Delene i forskjellig fase

De forskjellige delene i Birdstep er nå inne i forskjellige modenhetsfaser.

Databasedelens kontantstrøm går nå praktisk talt i pluss.

Innen Mobil IP ser Bredesen for seg flere spennende muligheter fremover. Innen dette forretningsområdet mener Birdstep at de er verdensledende teknologisk sett. Mobil IP er likevel et investeringsområdet, hvor inntektsstrømmene først vil komme i 2005.

Når det gjelder IP-sone-området sa Birdstep-sjefen onsdag at for mye internfokus var lagt i Norge tidligere, innen dette forretningområdet. Dette har ført til at mulighetene hos de store internasjonale telekom-operatørene har svekket seg.

Nå konsentrerer Birdstep seg om å levere IP-sone-løsninger til nummer 2 og 3 aktørene i de store geografiske markedene.

Det kom forøvrig frem på onsdagens kvartalspresentasjon at Bredesen venter at ett eller flere meglerhus vil ta opp dekningen av Birdstep-aksjen i løpet av fjerde kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere