Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredskuldret i vår

BRED LAST: Flere designere har variasjoner av brede skuldre i sine vår-/ sommerkolleksjoner
BRED LAST: Flere designere har variasjoner av brede skuldre i sine vår-/ sommerkolleksjoner Foto: (Collage Scanpix/Getty Images)
Sist oppdatert:
La deg inspirere av en av sesongens hotteste trender.

(SIDE2): Selv om finanskrisen herjer og 80-tallets jappetid virker veldig langt unna, har vårens kolleksjoner en ganske bredskuldret holdning.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Skal vi tro Balmain, Givenchy, Louis Vuitton, Philip Lim og Calvin Klein er det nemlig brede skuldre som gjelder denne sesongen.

SE BILDESPESIAL NEDERST!

«Working girl»
Skulderputer bringer kanskje tankene tilbake til 80-tallets dressjakker med ekstra vide skuldre, supersmale midjer og Melanie Griffiths rollefigur i klassikeren «Working girl».

Les: 80-talls til høsten

Men sesongens retroversjon har en litt mykere silhuett, og vil ikke virke så unaturlig som du muligens tror. De skarpeste kantene ser du hos Balmain, som har skikkelig rocka jakker og glitrende kjoler med markante skuldre, mens Calvin Klein byr på en rundere utgave.

Les: Få trendy vårhår

Kolleksjonen til Marc Jacobs for Louis Vuitton var spesielt fargerik og markert med trange belter og store accessoirer, en kolleksjon som mikset etnisk med klassisk og 80-talls i en fantastisk blanding.

Les: Alle vil ha denne skoen

Mindre dristig
Givenchys store skuldre var kombinert med mykere silhuetter, som gjør looken mer feminin og lettere å kopiere for dem som ikke er så dristige.

Calvin Klein var også mer forsiktig, selv om skuldrene hans også var veldig store. Her var hele formen litt rundere og ikke så skarp som hos Balmain.

Hvordan få looken?
Kombiner en skulderputeinnlagt dressjakke eller skinnjakke med smale bukser eller blyantskjørt. Jeans kan med fordel være hullete, syrevasket og opprevet.

Også enkle T-skjorter kan bli fine med skulderputer.

Les mer om mote her

1794

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!