RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bredt spekter fra Nokia

Sist oppdatert:
Nokia lanserte tirsdag sine nyeste mobiltelefoner under en konferanse i Nice. Mest oppsikt vekker den første klaff-telefonen fra finnene.

Nokia har i flere år vært pionerer innen design, og var på mange måter selskapet som skapte "den europeiske looken". Både Sony Ericsson, Siemens og Motorola har latt seg inspirere av Nokias design. Den finske produsenten var den første til å fjerne den utvendige antennen.

Men under årets Nokia Mobile Internet Conference i Nice viste Nokia at også de lar seg inspirere av omverden.

For første gang har nemlig Nokia laget en mobiltelefon av klaff-typen. Denne designløsningen er mest populær i Asia, men er på full fart til Norge og Europa.

Det klaffer
7200 er navnet på Nokia-klaffen. Telefonen er såkalt dual-band og den første fra finnene med støtte for EDGE-teknologien.

Av nyttige eller unyttige funksjoner finnes integrert kamera, fargeskjerm, Chat med presence-funksjon, MMS-funksjonalitet og FM radio. Skjermen har støtte for 65.536 farger, det er 16 flerstemte ringetoner og innebygget handsfree.

- Et økende antall stilbevisste forbrukere som er opptatt av mobil, vil ha mer enn kun moderne teknologi - de vil ha en mobiltelefon som reflekterer den siste moten og appellerer til deres høyst individuelle stil. Med Nokia 7200 tror vi at vi har lyktes med å kombinere form og funksjon. Introduksjonen av ornamentale stoffer og mønstre har skapt en mobildesign som umiddelbart fanger oppmerksomhet - for dens utseende like mye som for den avanserte mobilteknologien, sier Johan Eidhagen, markedssjef, Nokia Mobile Phones Skandinavia.

Telefon til far
Nokia hadde med seg flere ting i godteposen i Nice. 6230 er den nyeste i 6-serien og myntet på businessbrukeren.

Også denne har EDGE-støtte, noe som tyder på at Nokia satser tungt på at denne nettverksteknologien skal slå an. EDGE er basert på dagens mobilsystem, men gir betydelig raskere dataoverføring.

6230 er en "verdenstelefon", som fungerer i alle de tre GSM-systemene. Også her er det naturligvis kamera, MMS, Bluetooth, flerstemte ringetoner og plass for MMC-minnekort.

Multimedia
Rosinen i dagens Nokia-pølse er kanskje medieterminalen 7700. Dette er en mobiltelefon som er mer tilrettelagt for underholdning og nettbruk enn som mobiltelefon.

Tastaturet er byttet ut med en trykkfølsom skjerm, som støtter 65.000 farger. Boksen har FM-radio, kamera, MMS og internminne på 64 MB.

- Med Nokia 7700 tilbyr vi en unik mobil internett-opplevelse til mennesker som ønsker å holde seg oppdatert og bli underholdt. Den imponerende touch-fargeskjermen og det store utvalget av mobile oppkoplingsalternativer sikrer brukerne kontinuerlig tilgang til mediekanaler mens de er på farten. Samtidig kan de også dele med andre multimedieinnhold de har laget selv, sier Johan Eidhagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere