*Nettavisen* Nyheter.

Breivik: - Har aldri sagt Knights Templar er stort

Oslo (NTB): Anders Behring Breivik hevder han fra første stund har sagt at terrornettverket Knights Templar bare består av seks-sju personer.

Finnes Knights Templar, er terrornettverket dikt og løgn eller er det en vrangforestilling som bare finnes i Breiviks hode? Spørsmålet om den terrortiltalte massemorderens tilregnelighet har etter åtte uker i retten tilsynelatende kokt ned til nettopp spørsmålet om tempelriddernes eksistens og Breiviks svært opphøyde selvforståelse.

- Når det gjelder Knights Templar, så har jeg fra begynnelsen sagt at det ikke er et stort nettverk. Jeg har bare hatt kontakt med seks personer. Det har ikke vært noen endring i min forklaring om dette, sa Breivik selv da han fikk ordet tirsdag.

Han påpekte også, som han har gjort ved flere anledninger i løpet av rettssaken, at han aldri er blitt tatt i løgn - underforstått at han heller ikke lyver om tempelridderne eller manipulerer de som undersøker ham for å få en juridisk friskmelding.

- Når det gjelder fullmakt til å gjennomføre operasjonen, som aktorene er så opptatt av, så er ikke det en fullmakt med stempel og underskrift fra en organisasjon. Det er en generell legitimering, noe alle revolusjonære gjør, sa Breivik og viste til at Che Guevara og Fidel Castro legitimerte revolusjonen Cuba med sin kamp mot kapitalismen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.